Fűtőszőnyeg és fűtőfilm alkalmazása

fűtőszőnyeg fűtőfilm

Eltérő burkolat, eltérő technológia

Vékony rétegrendű padlófűtés kialakításakor elsőszámú szempont a technológia megválasztásakor, hogy az burkolható felületet képezzen.
A BVF-CALEO cégcsoport minden burkolatkohoz speciálisan arra fejlesztett terméket gyárt és szerel. A CALEO fűtőfilm valóban összetettebb és modernebb technológia a fűtőkábel alapú fűtőszőnyegnél azonban PET hordozórétegénél fogva nem alkalmas közvetlen ragasztott burkolatok fogadására. Úsztatott burkolatok esetén ugyanakkor a fűtőkábel, fűtőszőnyeg csak jelentős aljzat-kiegyenlítés alkalmazásával burkolható, ezért célszerű a burkolattípusnak megfelelő fűtésrendszert alkalmazni – ragasztott burkolathoz fűtőszőnyeget, úsztatott burkolathoz fűtőfilmet.

Mi a különbség a elektromos fűtőfilm és az elektromos fűtősztőnyeg között?

Fűtőfilm: Laminált padló és szalagparketta közvetlen fűtése

A laminált padló burkolatok vékonyak (8-10mm), átengedik a hőt azonban nem jó hővezetők így a fűtőkábelek közötti 80mm-es távolságot már kevésbe tudnák kiegyenlíteni. Ezen burkolatok fűtésénél törekedni kell az alacsony hőmérsékletre és a minél nagyobb hőleadó felületre. A CALEO fűtőfilmes technológia teljes felületén egyenletes hőleadást biztosít így a padlón nem jelentkeznek feszültségek, hideg-meleg pontok.

Fűtőszőnyeg: Járólap, Kő, Vinyl, Padlószőnyeg

Miért az elektromos fűtőszőnyeg a ragasztott burkolatok kizárólagos fűtése vékony rétegrend esetén? A válasz egyszerű. Mert a fűtőfilmen nem köt át a csemperagasztó sem az aljzatkiegyenlítő. A fűtőszőnyeg hálós hordozórétege lehetőséget ad a ragasztó anyagoknak az aljzatbetonhoz való közvetlen tapadásra. Mind a csemperagasztó mind pedig a járólap tökéletes hővezetők, a fűtőkábelek közti 80mm-es távolságot gyorsan kiegyenlítik és homogén hőmérsékletet biztosítanak a fűtött padlón.

FONTOS INFORMÁCIÓ: A FŰTŐFILMES ÉS A KORÁBBI FŰTŐFÓLIÁS TERMÉKEK NEM ALKALMASAK KÖZVETLEN JÁRÓLAP VAGY MÁS RAGASZTOTT BURKOLATOK FŰTÉSÉRE. A FŰTŐFILM TELJES FELÜLET PET HORDOZÓRÉTEG ÍGY AZ BURKOLHATATLAN FELÜLETET KÉPEZ! A KÖZVETLEN RAGASZTOTT BURKOLAT ALÁ TELEPÍTHETŐ PADLÓFŰTÉSEK KIZÁRÓLAGOS TECHNOLÓGIÁJA A CALEO REG RENDSZERBEN IS ALKALMAZOTT BVF H-MAT ELEKTROMOS FŰTŐSZŐNYEG. FŰTŐFILMES RENDSZER RAGASZTOTT KERÁMIA BURKOLATOKHOZ KIZÁRÓLAG BURKOLHATÓ KÖZVETÍTŐRÉTEG, AZAZ ALJZATBETON KÖZBEIKTATÁSÁVAL ALKALMAZHATÓ CALEO EFFICIENT RENDSZERBEN.

Várólista Tájékoztatjuk Önt, amikor a termék készleten lesz. Kérjük, rögzítse az email címét. A várólistára feliratkozással kijelenti, hogy megismerte és elfogadja a BVF fűtéstechnika webáruház adatvédelmi tájékoztatóját.
Kedves Látogató! A honlap használatával automatikusan hozzájárul a cookie-k használatához. A cookie fájlok az Ön számítógépén tárolódnak.