Fűtőszőnyeg és az alumínium fűtőszőnyeg alkalmazása

Fűtőszőnyeg - aluminium fűtőszőnyeg

Eltérő burkolat, eltérő technológia

Vékony rétegrendű padlófűtés kialakításakor elsőszámú szempont a technológia megválasztásakor, hogy az burkolható felületet képezzen.
A BVF Heating Solutions minden burkolathoz speciálisan arra fejlesztett terméket gyárt és szerel. Úsztatott burkolatok esetén a hálós szerkezetű fűtőszőnyeg csak jelentős vastagságú aljzat-kiegyenlítés alkalmazásával burkolható, ezért célszerű a burkolattípusnak megfelelő fűtésrendszert alkalmazni – ragasztott burkolathoz fűtőszőnyeget, úsztatott burkolathoz pedig a BVF L-PRO alumíniumos fűtőszőnyeget.

Mi a különbség az alu fűtőszőnyeg és az standard fűtőszőnyeg között?

Fűtőfilm: Laminált padló és szalagparketta közvetlen fűtése

A laminált padló burkolatok vékonyak (8-10mm), átengedik a hőt, azonban nem jó hővezetők, így a fűtőkábelek közötti 80mm-es távolságot már kevésbe tudnák kiegyenlíteni. Ezen burkolatok fűtésénél törekedni kell az alacsony hőmérsékletre és a minél nagyobb hőleadó felületre. Az egyébként sűrűn rögzített kábelek között az alumínium szövet vezeti a hőt. A BVF L-PRO technológia teljes felületén egyenletes hőleadást biztosít, így a padlón nem jelentkeznek feszültségek, hideg-meleg pontok.

Fűtőszőnyeg: Járólap, Kő, Vinyl, Padlószőnyeg

Miért az elektromos fűtőszőnyeg a ragasztott burkolatok kizárólagos fűtése vékony rétegrend esetén? A válasz egyszerű: mert a fűtőfilmen nem köt át a csemperagasztó sem az aljzatkiegyenlítő. A fűtőszőnyeg hálós hordozórétege lehetőséget ad a ragasztóanyagoknak az aljzatbetonhoz való közvetlen tapadásra. Mind a csemperagasztó mind pedig a járólap tökéletes hővezetők, a fűtőkábelek közti 80mm-es távolságot gyorsan kiegyenlítik és homogén hőmérsékletet biztosítanak a fűtött padlón.

Várólista Tájékoztatjuk Önt, amikor a termék készleten lesz. Kérjük, rögzítse az email címét. A várólistára feliratkozással kijelenti, hogy megismerte és elfogadja a BVF fűtéstechnika webáruház adatvédelmi tájékoztatóját.

No fields found, please go to settings & save/reset fields