Fürdőszoba padlófűtése, épített zuhanyban is

fürdőszoba padlófűtése

Hozzon egy jó döntést, akár a burkolás előtti utolsó pillanatban!

Nincs komfortos fürdőszoba padlófűtés nélkül.

A ragasztott burkolatok (csempe, járólap, mozaik) fűtése fűtőszőnyegel történik. Alkalmazott technológiája a BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg. Egyszerűen elfér a csemperagasztóban, nem emeli a burkolatszintet. Könnyedén alakítható ki padlófűtési rendszer utólag, bontási munkálatok nélkül.

Mekkora költség a fürdőszoba padlófűtés kialakítása?

Nagyságrendileg bruttó 10,000 Ft/m2 a rendszer kulcsrakész ára. Kisebb felületek esetén (1-1,5 m2) ezen költség magasabb lehet, hiszen a kis felület esetében is szükséges a termosztát beépítése. A kivitelezés gyors, akár 1-2 munkaóra alatt készre szerelhető egy helyiség komplett, vagy kiegészítő padlófűtése. A hagyományos rendszerekkel ellentétben nem igényel bonyolult előzetes tervezést, bontást, betonozást. Az elektromos fűtőszőnyeg vastagsága mindössze 4mm így a csemperagasztó vagy az akjzatkiegyenlítő körbeveszi/elfedi azt.

Extrém gyors felfűtési idő

Akár 5-15 perc alatt, induló hőmérséklettől függően. A hagyományos padlófűtések jellemzője a nagy hőtehetlenség és a lassú felfűtés. Fürdőszobákban ez megengedhetetlen. A fürdőszoba funkciójából adódóan ritkán van használatban, azonban olyankor gyors felfűtést igényel és magasabb hőmérsékletet, mint az ingatlan egyéb helyiségei. Tartózkodási zónában a szabványok mindössze 29°C-ban limitálják a padló felületi hőmérsékletét, azonban ez az érték fürdőszobai padlófűtés esetén akár 32-34°C is lehet. A BVF H-MAT fűtőszőnyegek közül minden esetben a legmagasabb 150W/m2 teljesítményt javasoljuk (még passzív házakban is) a gyors felfűtés és a maximális komfort eléréséhez. Szintén fontos a padlóhőmérséklet temperálása a használatok között, célszerű a padlófűtést nem kikapcsolni, mindössze alacsony hőmérsékleten tartani pl.: 22-24°C.

Rétegrend

fürdőszoba padlófűtés rétegrend
Rétegrend lentről felfelé haladva:
1. Aljzatbeton | 2. BVF H-MAT 150 W/m² fűtőszőnyeg | 3. Flexibilis csemperagasztó | 4. Burkolólap

Kivitelezés

BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg telepítése fürdőszoba burkolat alá
Várólista Tájékoztatjuk Önt, amikor a termék készleten lesz. Kérjük, rögzítse az email címét. A várólistára feliratkozással kijelenti, hogy megismerte és elfogadja a BVF fűtéstechnika webáruház adatvédelmi tájékoztatóját.