OLVASSA ÁT FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ HIBAELHÁRÍTÓ TUDÁSTÁRUNKAT

Ne felejtse el kézbe venni a termék használati útmutatóját

A TERMOSZTÁT NEM A VALÓS SZOBAHŐMÉRSÉKLETET MUTATJA

A használati útmutató szerint lépjen be a termosztát “gyári beállítások” menüjébe. Válassza a “hőmérő kalibrálása” menüpontot. Vegyen a kezébe egy szobahőmérőt és a + , – gombokkal kalibrálja be a termosztátot. Például ha a termosztát 2 fokkal magasabb hőmérsékletet mutat mint a szoba valós hőmérséklete úgy állítsa -2°C-ra a termosztát menüpontját.

 1. A termosztát padlószenzor limit értéke alacsony vagy elmozdult a padlóba épített szenzor. Emelje meg a gyári padló limit értéket a használati útmutató szerinti menüpontban.
 2. A padlószenzor takarásba került (Bútor, szőnyeg stb.), ilyenkor a burkolat lassabban hűl le mint a szabad felületeken. Emelje meg a padlószenzor limitértéket a használati útmutató szerinti menüpontban

Ellenőrizze, hogy a termosztát nincs-e program üzemmódban, ugyanis ilyenkor a kézzel beállított érték csak a következő időciklusig írja felül a gyári programot.

A termosztát kezdőképernyőjén alaphelyzetben a szoba aktuális hőmérséklete jelenik meg. Amint a + vagy – (fel vagy le) gombokkal módosítja a beállítási hőmérsékletet, a kijelzőn megjelenik a SET felirat is, illetve a hőmérséklet is a beállítási értékre áll át. Amint a beállítást befejezte, 10 másodpercen belül a kijelzőről a SET felirat eltűnik és ismét a szoba aktuális hőmérséklete jelenik meg. A beállítási hőmérséklet ezzel együtt rögzült.

A termosztát használati útmutatójában leírtaknak megfelelően a különböző üzemmódokhoz tartozó hőmérsékleti limitérték beállíthatók. Ennél magasabb értékre a hőmérsékleti érték nem állítható, a limitérték ugyanakkor módosítható.

Döntse le a termosztát előlapját és ellenőrizze a következőket:

 1. Nincs-e túlfeszítve a falra rögzített keret? Ha igen, lazítsa meg a csavarokat.
 2. Ellenőrizze, hogy a termosztát hátoldalát összekötő kábel nincs-e begyűrődve és az nem nyomja-e az előlapot.
 3. Mérje meg a hálózati feszültséget erre alkalmas műszerrel ( normál érték: 220-235V között )

Ellenőrizze az áramellátást, nézze meg a fűtési körhöz tartozó kismegszakítót.

Döntse le a termosztát előlapját és ellenőrizze a következőket:

 1. Nincs-e túlfeszítve a falra rögzített keret? Ha igen, lazítsa meg a csavarokat.
 2. Ellenőrizze, hogy a termosztát hátoldalát összekötő kábel nincs-e begyűrődve és az nem nyomja-e az előlapot.
 3. Mérje meg a hálózati feszültséget erre alkalmas műszerrel ( normál érték: 220-235V között )

Kérjük vegye figyelembe, hogy ha az épület már kihűlt állapotban van, a teljes felfűtés hosszabb időt is igénybe vehet a fűtési rendszer típusától függően.

Padlófűtés és mennyezetfűtés esetén:

 1. Emelje fel a padlószenzor letiltási hőmérsékletét a használati útmutató szerint
 2. Ellenőrizze, hogy a termosztát nincs-e program üzemmódban.

Infrapanel

 1. Ellenőrizze, hogy a termosztát nincs-e program üzemmódban.
 2. Ellenőrizze, hogy a fűtőpanel meghibásodott-e, működés közben eléri-e a közel 100°C felületi hőmérsékletet.

A padlófűtést vezérlő termosztátok mérik és a beállításoknak megfelelően kijelzik a padló felületi hőmérsékletét. A termosztát kombinált szenzor üzemmódban csak a szobai hőmérsékletet jelzik ki, a padló hőmérsékletét egyúttal figyeli és folyamatosan a limitérték alatt tartja. A padló aktuális hőmérsékleti értéke a termosztát gyári menüjében kiolvasható (felületi szenzor vagy külső érzékelő hőmérséklete, beállítások a termék használati útmutatójában).

Padlófűtések esetén a szenzor elhelyezése alapvetően befolyásolja a hőmérséklet mérést. Amennyiben a padlószenzor túl közel helyezkedik el a fűtőkábelhez vagy a burkolt felületen további, a hő leadását gátló berendezés (szekrény, szőnyeg) helyezkedik el, úgy a szenzor az átlagos hőmérsékletnél magasabb értéket fog mutatni. Ez esetben a szenzor védőcsövön belüli megmozgatása, kis mértékben történő „visszahúzása” vagy a bútor, szőnyeg eltávolítása vezethet eredményre. Extrém esetben előfordul, hogy a szenzor a beépítést követően sérült, ezt a szenzor ellenállásának ellenőrzésével lehet kiszűrni. Sérült szenzor a védőcsőből kihúzva cserélhető. Kisebb (+-8°C) hőmérséklet-eltérések a termosztát gyári beállításaiban leírtaknak megfelelően kalibrálással orvosolhatók.

A komfort (kanapé / nap ikon) és az energiatakarékos (levél / hold ikon) állandó hőmérsékleti érték beállítását teszi lehetővé igény szerint két egymástól eltérő hőmérsékleti értékben. A program üzemmód (óra / ház ikon) külön hőmérsékleti- és időzítési beállítást tesz lehetővé.

Ha a komfort beállítást választja, állandó hőmérsékletet tart a rendszer a kezdőképernyőn beállított értéknek megfelelően. Az energiatakarékos üzemmódban beállíthat egy másik, pl. alacsonyabb hőmérsékleti értéket, így a két üzemmódnak megfelelő előre beállított hőmérséklet között egy gombnyomással választhat. A hőmérséklet értékei az adott üzemmódon belül a + és – (vagy fel és le) gombokkal bármikor módosíthatók.

Egyes BVF termosztátokban lehetőség van az energia optimalizálás beállításaira, mely megkülönböztet elektromos radiátor, infrapanel, mennyezet- és padlófűtést. Tekintettel arra, hogy a BVF infrapanelek és radiátorok beépített hőmérsékleti szenzorral rendelkeznek, e két beállítás azonos és folytonos fűtést tesz lehetővé. A fűtőelem túlmelegedését a saját beépített szenzora akadályozza meg. Padló- és mennyezetfűtésnél a felületi limiten belül lehetőség van a szükségtelen túlfűtés elkerülése érdekében a fűtési üzemidő automatikus korlátozására. Mennyezetfűtésnél ez 20 perces fűtési ciklusban 18 perc aktív és 2 perc kikapcsolt állapotot jelent, padlófűtésénél 16 perc fűtési- és 4 perc inaktív állapotot. Ezen belül a felületi hőmérsékleti limitnek megfelelően a termosztát szükség esetén kikapcsolja a fűtést.

A beállítások a termosztát gyári menüjében érhetők el (20-as menüpont) a használati utasítás alapján.

A 24 P egység használati útmutatójának megfelelően:

 1. Nyomja meg a vevőegységen / egységeken a párosításra szolgáló gombot 3mp-ig, a visszajelző LED sárgán villogni kezd. Amennyiben több vevőegységet szeretne egy termosztáthoz párosítani, minden egységen a sárga visszajelző LED-et kell látnia.
 2. Kapcsolja ki a termosztátot (adóegység), majd kikapcsolt állapotban tartsa nyomva a … gombot. A bal felső sarokban megjelenik a négyjegyű egyedi RF azonosító XXXX.
 3. Forgassa el a tekerőgombot, amíg az ikon fel nem villan, gyors párosítás esetén az ikon csak egy pillanatra látszik a képernyőn. A párosítás sikerült, kapcsolja be a termosztátot.

Videó útmutató megtekintéséhez kattintson ide.

 1. Indítsa újra a routert.
 2. Törölje az alkalmazást a háttérben futó alkalmazások listájából és nyissa meg újra.
 3. Bizonyosodjon meg arról, hogy a telefon és a Heato BOX azonos hálózathoz csatlakoznak.
 4. Ellenőrizze a bekötőkábeleket a router hátoldalán, és a Heato BOX usb csatlakozojánál.
 5. Nézze meg nincs-e titkosítva a helyi hálózat SSID-ja.

ÚTMUTATÓK ÉS DOKUMENTUMOK

Itt megtalálja valamennyi termékünk és termosztátunk jelenlegi és archív használati útmutatóját, telepítés előtti útmutatókat és villanyszerelőknek szóló dokumentációnkat.