Padlófűtés a hálószobában

Elektromos padlófűtés hálószobában

Egészséges és helytakarékos megoldás

Tudta hogy a porlebegtetés tévhit?

A padlófűtés valójában nem lebegteti a port, meg sem emeli azt. A hagyományos épületgépészetben sem veszik figyelembe ezt a széles körben elterjedt tévhitet az 1980-as évek vége óta. Közel 30 évvel ezelőtt Magyarországon igényként felmerült a padlófűtés, sok esetben „luxuscikk” volt a padlófűtés kialakítása, azonban az épületek gyenge energetikai jellemzői miatt sok esetben nem is lett volna kialakítható.

Azok, akik nem akartak előfűtést (kiegészítő radiátor) felszereltetni esztétikai vagy más okokból, gyakran az előremenő víz hőmérsékletének növelésével biztosították a helyiségek kifűthetőségét.

A 29 fokos padló helyett, amely egy világszerte elfogadott egészségügyi határérték, sok esetben akár 34-35 fokig emelték fel a padló hőmérsékletét, így azok valóban melegek voltak. Ezen az extrém magas hőmérsékleten már valóban megemelkedik a por, akár lebeghet is 20-30cm távolságban a padlótól.

Amennyiben a modern, alacsony hőmérsékletű padlófűtés esetén betartjuk a padlóhőmérséklet limitálására vonatkozó értéket, úgy a padlófűtés az infrafűtés után az egyik legegészségesebb fűtési megoldás, porlebegtetés nélkül. Tökéletesen alkalmazható hálószobában, gyermekszobában vagy nagyobb közösségi terekben.

Radiátor vagy padlófűtés

Hálószobákban a radiátor a legrosszabb megoldás. A radiátoros fűtés egyszerű konvekciós fűtés, alulról felszívja a hideg levegőt a porral együtt majd a szoba közepén cirkuláltatja azt egy porhengert kialakítva, ezért is szoktuk érezni a “radiátor szagot”, amely valójában égett porszag a szoba közepén. A hálószobák ráadásul nem az épület legnagyobb alapterületű helyiségei, mégis ott töltjük a legtöbb időt. A levegő hamar elhasználódik radiátoros fűtéssel és a pihentető alvásra is rossz hatással van.

Ha a hálószobában is padlófűtést választ úgy a levegő nem szárad ki, a szoba egyenletes hőmérsékletű lesz, megelőzhető az alvási fázisban a tüdőt megterhelő porkeringés. Mindemellett a szoba átlaghőmérséklete is 2-3 fokkal csökkenthető, hiszen a padlófűtés a sugárzó fűtések csoportjába tartozik (magasabb hőérzet, alacsonyabb levegő hőmérséklet esetén).

Várólista Tájékoztatjuk Önt, amikor a termék készleten lesz. Kérjük, rögzítse az email címét. A várólistára feliratkozással kijelenti, hogy megismerte és elfogadja a BVF fűtéstechnika webáruház adatvédelmi tájékoztatóját.