Bútorozás padlófűtés esetén

padlófűtés bútor

A padló a fűtési rendszer része

A felületfűtési és padlófűtési rendszerekről elmondható, hogy a legkevésbé korlátozzák az építtető szabadságfokát és elképzelésit a bútorozást illetően. Azt azonban kevesen tudják, hogy a padlófűtés nem csupán a lábnak meleg padló miatt alakít ki magas komfortot, de az általános hőérzetet is emeli. A kiváló komforthoz azonban hőleadó felületre van szükség, lehetőség szerint minél nagyobb és szabadon álló felületre.

A padlófűtés maximális hatékonysága érdekében úgy érdemes bútort választani, hogy az lábakon álljon vagy legalább néhány mm magasságban el legyen tartva a padlótól. Akár egy 20mm-es „talp” is elegendő lehet, hogy a hő megfelelően tudjon távozni a fűtött tér felé, és átszellőző légrésként funkcionáljon a bútor és a burkolat közötti közeg.

Kell fűtés a bútorok alatt is?

Igen. Amennyiben a padlófűtési rendszer önálló fűtésként funkcionál, úgy kizárólag a fix beépítésű bútorok helyét lehet kihagyni a tervezés folyamán. Fix beépítésű bútor például a konyhabútor, mosógép, beépített gardrób. A padlófűtés az épület gépészetének része, így legalább 30-40 évig változtatás nélkül szolgálja az épület fűtését. 30-40 év alatt a bútorozás többször változik, így a helyes tervezés sok kellemetlenségtől óvja meg Önt a jövőben. Általánosan elmondható, hogy a padlófűtés elemei a fűtendő terület 80-90%-át fedik le. Egyes, magas bútorozottsági aránnyal rendelkező helyiségekben, pl.: fürdő vagy konyha, ez az érték lehet mindössze 60-70% is, amennyiben ekkora felületen megtörténhet a szükséges és szabványoknak megfelelő hőmennyiség leadása.

Kiegészítő- és komfort fűtések esetén más a helyzet. Ezen esetekben szakembereink alkalmazkodni tudnak az ügyféligényhez, bútorozott alaprajzhoz, hiszen nem cél és elvárás a helyiség kifűtése, mindössze a járófelület komfortossá tétele.

Várólista Tájékoztatjuk Önt, amikor a termék készleten lesz. Kérjük, rögzítse az email címét. A várólistára feliratkozással kijelenti, hogy megismerte és elfogadja a BVF fűtéstechnika webáruház adatvédelmi tájékoztatóját.