újgenerációs infrapanel

Nincs többé kerámiaszemcse. A BVF NG Series, csúcskategóriás infrapanel technológiája folyamatos fejlesztéssel már közel 10 éve elérhető Magyarországon. Tudjon meg mindent az infrafűtésről, válassza Ön is a biztonságos és energiatakarékos új generációs infrapaneleket otthona elsőszámú vagy akár kiegészítő fűtéseként. 5 év gyártói és hivatalos magyar garanciával, tervezési és kivitelezési szolgáltatással országosan.

újgenerációs infrapanel
újgenerációs infrapanel

A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT

Nincs jobb, nincs modernebb. A BVF NG Series infrapanel családja Nano-technológiás Graphit-polyimide fűtőelemének köszönhetően nincs szükség többé a elavult “kristály” szemcsés bevonatra. Az újgenerációs infrapanel működéséről és technológiájáról ide kattintva talál bővebb információt.

Az új generációs infrapanelekhez fejlesztett p5 vezérlő elektronikának köszönhetően a működési élettartam valóban korlátlan (minimum ~45-50 év), mára nincs szükség felületnővelő kristály vagy kerámia szemcse bevonatra. Az NG Series aktív hőleadó felülete üzemi hőmérsékleten enyhén domborodik maximalizálva a besugárzási tartományt.

Az infrapanelek alkalmasak házak, lakások vagy akár kereskedelmi terek önálló és energia hatékony fűtésrendszerének kialakítására.

Termékeink megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, szabványoknak. A gyártó üzemek ISO 9001 szabvány szerint a legmagasabb minőség ellenőrzés mellett működnek a legkorszerűbb anyagok felhasználásával.

BVF NG Series infrapanel

STANDARD FEHÉR, ÜVEG ÉS TÜKÖR INFRAPANEL

Forradalmi, letisztult, energiatakarékos. Ezen három alapelv mentén fejlesztettük ki legújabb infrafűtési megoldásunkat. A fali és mennyezeti rögzítésre alkalmas infrapanelek, fűtéscélú felhasználásának csak a képzelet szab határokat. Legyen szó akár új építésről vagy felújításról, az infrapanel ideális választás a környezetére igényes otthonteremtőknek.

Minimalista design-ja lehetővé teszi a korlátlan alkalmazást akár modern, akár tradicionális környezetben. Mennyezeti síkon szerelve (hőtechnikailag ajánlott) tökéletesen láthatatlan, nem befolyásolja a bútorozást. Rendszerszintű alkalmazás esetén leginkább a BVF NG Series típusú standard kivitelű paneleinket ajánljuk, még kiegészítő fűtésekhez az üveg és tükör kivitelű PREMIUM Series termékcsaládunkat.

üveg infrapanel
bvf ng series

230V

Szabvány hálózati feszültség

IP44

Fürdőszobában is

300-800W

11 féle méret és kivitel

p5 szenzor

Egyedülálló belső elektronika

Az új infrafűtés - p5 technológiás infrapanelek

Valódi innováció a carbon-graphite technológiában. A legújabb BVF fűtőbetét és a szenzorrendszer hangolt és együttes működése optimális hőmérsékleten tartja a hőleadó felület minden pontját akár extrém igénybevétel esetén is. Az infrapanelek valós hatásfokát nem csak az energia hasznosítás, sokkal inkább a kialakított hőérzet határozza meg. Még a BVF infrapanelek folyamatosan az optimális FIR (távoli infravörös) tartományban tartják a hőleadást addig a hagyományos kerámia panelek* változó hőmérséklete veszteséget okoz, felesleges konvekciós hatást kelt az infrapanel körül. Az újgenerációs infrapanelek így alacsonyabb üzemeltetési költségek melett magasabb hőérzet kialakítására képesek. A várható üzemeltetési költségekkel kapcsolatban itt talál részletes leírást.

* összehasonlítva a BVF IP Series kerámiszemcsés panelekkel (gyártva 2012.-ig)

BVF Infrapanel aktív hőleadó felület

Aktív hőleadó felület, graphite fűtőbetét

BVF Infrapanel speciális reflexiós hátlap p5 szenzorral

Speciális reflexiós hátlap p5 szenzorral

BVF Infrapanel gyári tartókonzollal

Tartozék fali és mennyezeti konzol

BVF Infrapanel gyári bekötővezetékkel

IP 44, gyári bekötő kábellel

A BVF infrapanelek csomagolása tartalmaz minden a beépítéshez szükséges tartozékot azonban néhány kiegészítővel változtathat az eredeti funkción vagy akár egy egészen új terméket hozhat létre. Mobil infrapanel vagy törölköző szárító kivitel egyszerűen percek alatt.

Ott fűt ahol szükség van rá! A BVF tartó konzollal percek alatt alakíthatók át a fali és mennyezeti infrapanelek, hordozható hőforrássá. A mobil infrapanel ideális választás komfort és kiegészítő fűtések kialakítására, otthoni környezetben vagy akár irodai munkához.

A BVF NG standard, üveg illetve tükör infrapanelek könnyedén alakíthatók át törölközőszárító fűtőpanellé. Az infrapanel tartószerkezetében gyárilag fixen elhelyezett 2db felfogató pont helyezkedik el, mely lehetőséget nyújt akár utólagos átalakításra is. Egy infrapanelre kettő darab konzol rögzíthető.

BVF Mobil tartókonzol

Talp – mobil infrapanel kialakításához

BVF Infrapanel törölközőszárító konzol

Törölköző tartó sín – alumínium

BVF 23-FA

Konnektor adapter – termosztát

ÁRAK ÉS MÉRETEK

Azonnali raktárkészlet kis és nagy projektekhez

TERVEZÉSI ÉS KIVITELEZÉSI SZOLGÁLTATÁS

DÍJMENTES ÁRAJÁNLAT

TECHNOLÓGIA

Infrapanel videó

INFRAPANEL MÉRETEZÉSE, TERMÉKVÁLASZTÁS

A légköbméter nem mértékegység a fűtéstechnikában. Számoljon Ön is az épület valós hőszigetelési adottságai alapján. Egy komplett infrafűtési rendszer vagy akár egy kiegészítő fűtés teljesítménye minden esetben az adott szerkezeteken keresztül távozó maximális hőmennyiség függvénye. Tekintve, hogy minden szerkezetnek és építőanyagnak, nyílászárónak más-más hőátbocsátási képessége van (U érték) így a teljesítmény meghatározása hőveszteség számítás igényel.

Egy infrapaneles fűtésrendszer tervezése vagy akár egy kiegészítő fűtés teljesítményének meghatározása is szakember feladata.

Kérjen díjmentes árajánlatot vagy próbálja ki legújabb hőveszteség számító alkalmazásunkat. Keresse a BVF HLC alkalmazást a play áruházban vagy az appstore-ban.

AZ INFRAPANEL MŰKÖDÉSE

Az infrapanelek hősugárzási tartománya a fűtőelem, annak hőmérséklete és a speciális hőleadó felület összességéből adódik. A BVF NG panelek hőleadása a sugárzó fűtések csoportjába, azon belül pedig az FIR (Far Infra Red) tartományba esnek.

A hősugárzás minden tárgyban, testben, épületszerkezetben elnyelődik és mivel a zárt téren belül a hőmérséklet kiegyenlítődés folyamatos, így azok egyenletesen sugározzák vissza a bevitt hőt. Ezáltal a valós hőmérsékletnél 2-3°C-al magasabb hőérzet alakul ki.

Az infrafűtés előnyeiről ide kattintva talál részletes leírást.

infrapanel működése

GÉPÉSZET ÉS KARBANTARTÁSMENTES

Csak egy gombnyomás a fűtési szezon kezdetén. Az infrapanellel kialakított fűtési rendszer teljes mértékben karbantartásmentes.

A BVF NG infrapanelek működése zajtalan, nem szükséges helyet biztosítani a gépészeti elemeknek, nem szükséges gépészeti helyiség kiépítése. Mennyezeti elhelyezés esetén nem befolyásolja a bútorozást.

A komplett rendszerek árairól vagy a kivitelezési költségekről itt olvashat bővebben, vagy kérjen egyedi árajánlatot.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Milyen messzire és milyen szögben sugároz az infrapanel?

A fűtési rendszer működése szempontjából nem releváns. A besugárzás szöge a panel síkjára mérten 15°-ban mérhető azonban ez csak az elsődleges hőleadás szöge. A fűtőpanel teljesítményében és darabszámában a helyiség méretéhez van optimalizálva, a helyiség minden pontjában egyenletes hőmérséklet alakul ki a fűtőpanel kikapcsolt és bekapcsolt állapotában is. Természetesen egy 3m belmagasságú és nagy alapterületű helyiségben több és nagyobb teljesítményű panel lehet szükséges még egy kisebb jól hőszigetelt helyiség esetében egy kisebb teljesítményű hőleadó is elegendő.

Kapcsoló vagy termosztát van-e az infrapanelbe építve?

Nincs. Saját vezérlő elektronikája mindössze a tökéletes hőleadásért felelős. A hőleadókba épített termosztátok nem képesek a szoba valós hőmérsékletét mérni tekintve, hogy közel vannak a hőforráshoz, szintén fontos szempont az is, hogy egy fűtéskört akár 2-4 infrapanel is alkothat. Az infrapaneles fűtési rendszerek szobatermosztáttal üzemeltethetők gazdaságosan és komfortosan melyek a szoba egy megfelelő referencia pontjára kerülnek beépítésre.

A közel 100°-os felületi hőmérséklet nem túl forró?

Szilárd felületen a 100°C nem egyenlő egy folyadékkal történő érintkezéssel. Hosszútávon kellemetlen meleg, azonban érintésre nem okoz sérülést. Ez a felületi hőmérséklet hagyományos hőleadókkal összehasonlítva félúton van a radiátor és a cserépkályha hőmérséklete között. Az infrasugárzás fűtésre alkalmas tartománya speciális hőleadó felületen és 80°C felett alakul ki. Infrapanelek esetében az optimális hőmérséklet 94-104°C.

Festhető-e az infrapanel? Láttam képes paneleket az interneten

Nem. Az infrapanel fehér vagy üveg / reflexiós üveg (tükör). Az infrasugárzás a felület hőmérséklete és a hőleadó felület anyagminőségének függvénye. Amint festjük vagy takarjuk a felületet a hősugárzás tartománya megváltozik, onnantól csak egy meleg lapként tud funkcionálni. Kerülje el az interneten felellhető vevőcsapdákat és barkács termékeket.

Fali vagy mennyezeti rögzítés a jobb?

A BVF tartozék konzol alkalmassá teszi a fűtőpaneleket mindkét rögzítésre sőt akár ferde falsíkon is beépíthető tetőterek esetén. Hőtechnikailag minimálisan jobb és egyenletesebb hőleadást biztosít a mennyezeten történő rögzítés, azonban ha ez villanyszerelési szempontból nehézkesen kivitelezhető inkább a fali rögzítést javasoljuk, érdemi különbség nincsen. A mennyezeti rögzítés mellett szólhat a későbbi bútorozás teljes szabadsága.

Mennyi az infrapanelek várható élettartama?

Egy épületgépészeti rendszer élattartamának többszöröse, min. ~45-50 év. A graphite-polyimid fűtőbetét élettartama és terhelhetősége gyakorlatilag korlátlan, nem tartalmaz mozgó-kopó alkatrészt.

Meghibásodási lehetőségek: hosszú ideig fennálló túlfeszültség vagy mechanikai sérülés

Melegszik az infrapanel hátoldala?

Minimálisan igen. A hátoldalon tartós igénybevétel esetén akár 35-40°C is mérhető, ez azonban az építőanyagok esetében alacsony hőmérsékletnek számít. Szerelhető tégla, beton, fa és gipszkarton szerkezeteken is. A BVF rögzítő konzol biztosít egy 4mm-es átszellőző légrést az infrapanel hátoldala és a fogadó fal vagy mennyezeti sík között.

Eltávolítható a villásdugó?

Természetesen igen. Garanciavesztés nélkül! A bekötő kábel szabható-toldható. Termosztátos (fix) bekötés esetén a villásdugó eltávolításra kerül minden esetben. A panelek gyárilag azért vannak villásdugóval ellátva mert felhasználásuk történhet mobil infrapanelként vagy konnektor adatperes termosztáttal is.

Gipszkartonba süllyeszthető-e az infra fűtőpanel?

Gipszkarton szerkezetre szerelhető azonban nem süllyeszthető, a magas felületi hőmérsékletek miatt.

Armstrong (kazettás) álmennyezetbe szerelhetőek, mind a 60x60cm mind pedig a 60x120cm-es kivitelek.

GARANCIA

5 év gyártói garancia

5 év hivatalos magyar garancia