BVF újgenerációs infrapanel

Új­generációs infrapanel

Nincs többé kerámiaszemcse. A BVF NG Series, csúcskategóriás infrapanel technológiája folyamatos fejlesztéssel már közel 10 éve elérhető Magyarországon. Tudjon meg mindent az infrafűtésről, válassza Ön is a biztonságos és energiatakarékos új generációs infrapaneleket otthona elsőszámú vagy akár kiegészítő fűtéseként. 5 év gyártói és hivatalos magyar garanciával, tervezési és kivitelezési szolgáltatással országosan.

vásárlás

A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT

Nincs jobb, nincs modernebb. A BVF NG Series infrapanel családja Nano-technológiás Graphit-polyimide fűtőelemének köszönhetően nincs szükség többé a elavult “kristály” szemcsés bevonatra. Az újgenerációs infrapanel működéséről és technológiájáról ide kattintva talál bővebb információt.
Az új generációs infrapanelekhez fejlesztett p5 vezérlő elektronikának köszönhetően a működési élettartam valóban korlátlan (minimum ~45-50 év), mára nincs szükség felületnővelő kristály vagy kerámia szemcse bevonatra. Az NG Series aktív hőleadó felülete üzemi hőmérsékleten enyhén domborodik maximalizálva a besugárzási tartományt.

Az infrapanelek alkalmasak házak, lakások vagy akár kereskedelmi terek önálló és energia hatékony fűtésrendszerének kialakítására.

Termékeink megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, szabványoknak. A gyártó üzemek ISO 9001 szabvány szerint a legmagasabb minőség ellenőrzés mellett működnek a legkorszerűbb anyagok felhasználásával.

Infrapanel shop

A title

Image Box text

ÁRAK ÉS MÉRETEK

BVF Standard infrapanelek

AZ ÚJ INFRAFŰTÉS – P5 TECHNOLÓGIÁS INFRAPANELEK

Valódi innováció a carbon-graphite technológiában. A legújabb BVF fűtőbetét és a szenzorrendszer hangolt és együttes működése optimális hőmérsékleten tartja a hőleadó felület minden pontját akár extrém igénybevétel esetén is. Az infrapanelek valós hatásfokát nem csak az energia hasznosítás, sokkal inkább a kialakított hőérzet határozza meg. Még a BVF infrapanelek folyamatosan az optimális FIR (távoli infravörös) tartományban tartják a hőleadást addig a hagyományos kerámia panelek* változó hőmérséklete veszteséget okoz, felesleges konvekciós hatást kelt az infrapanel körül. Az újgenerációs infrapanelek így alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett magasabb hőérzet kialakítására képesek. A várható üzemeltetési költségekkel kapcsolatban itt talál részletes leírást.

* összehasonlítva a BVF IP Series kerámiszemcsés panelekkel (gyártva 2012.-ig)

BVF Infrapanel aktív hőleadó felület

AKTÍV HŐLEADÓ FELÜLET, GRAPHITE FŰTŐBETÉT

BVF Infrapanel speciális reflexiós hátlap p5 szenzorral

SPECIÁLIS REFLEXIÓS HÁTLAP P5 SZENZORRAL

BVF Infrapanel gyári tartókonzollal

GYÁRI FALI ÉS MENNYEZETI KONZOL

BVF Infrapanel hálózati csatlakozóval

IP 44, BEKÖTŐKÁBEL VILLÁSDUGÓVAL

A BVF infrapanelek csomagolása tartalmaz minden a beépítéshez szükséges tartozékot azonban néhány kiegészítővel változtathat az eredeti funkción vagy akár egy egészen új terméket hozhat létre. Mobil infrapanel vagy törölköző szárító kivitel egyszerűen percek alatt.

Ott fűt ahol szükség van rá! A BVF tartó konzollal percek alatt alakíthatók át a fali és mennyezeti infrapanelek, hordozható hőforrássá. A mobil infrapanel ideális választás komfort és kiegészítő fűtések kialakítására, otthoni környezetben vagy akár irodai munkához.

A BVF NG standard, üveg illetve tükör infrapanelek könnyedén alakíthatók át törölközőszárító fűtőpanellé. Az infrapanel tartószerkezetében gyárilag fixen elhelyezett 2db felfogató pont helyezkedik el, mely lehetőséget nyújt akár utólagos átalakításra is. Egy infrapanelre kettő darab konzol rögzíthető.

TALP – MOBIL INFRAPANEL KIALAKÍTÁSÁHOZ

TÖRÖLKÖZŐ TARTÓ SÍN – ALUMÍNIUM

MENNYEZETI GYORSRÖGZÍTŐ

STANDARD FEHÉR, ÜVEG ÉS TÜKÖR INFRAPANEL

Forradalmi, letisztult, energiatakarékos. Ezen három alapelv mentén fejlesztettük ki legújabb infrafűtési megoldásunkat. A fali és mennyezeti rögzítésre alkalmas infrapanelek, fűtéscélú felhasználásának csak a képzelet szab határokat. Legyen szó akár új építésről vagy felújításról, az infrapanel ideális választás a környezetére igényes otthonteremtőknek.

Minimalista design-ja lehetővé teszi a korlátlan alkalmazást akár modern, akár tradicionális környezetben. Mennyezeti síkon szerelve (hőtechnikailag ajánlott) tökéletesen láthatatlan, nem befolyásolja a bútorozást. Rendszerszintű alkalmazás esetén leginkább a BVF NG Series típusú standard kivitelű paneleinket ajánljuk, még kiegészítő fűtésekhez az üveg és tükör kivitelű PREMIUM Series termékcsaládunkat.

üveg infrapanel
NG series

ÁRAK ÉS MÉRETEK

BVF üveg és tükör infrapanelek

TERVEZÉSI ÉS KIVITELEZÉSI SZOLGÁLTATÁS

DÍJMENTES ÁRAJÁNLAT

tovább

TECHNOLÓGIA

Infrapanel videó

INFRAPANEL MÉRETEZÉSE, TERMÉKVÁLASZTÁS

A légköbméter nem mértékegység a fűtéstechnikában. Számoljon Ön is az épület valós hőszigetelési adottságai alapján. Egy komplett infrafűtési rendszer vagy akár egy kiegészítő fűtés teljesítménye minden esetben az adott szerkezeteken keresztül távozó maximális hőmennyiség függvénye. Tekintve, hogy minden szerkezetnek és építőanyagnak, nyílászárónak más-más hőátbocsátási képessége van (U érték) így a teljesítmény meghatározása hőveszteség számítást igényel.

Egy infrapaneles fűtésrendszer tervezése vagy akár egy kiegészítő fűtés teljesítményének meghatározása is szakember feladata.

Kérjen díjmentes árajánlatot!

infrapanel működése

MIÉRT VÁLASSZA ÖN IS A PIACVEZETŐ BVF INFRAPANELEKET?

MAXIMÁLIS KOMFORT CSAK INFRAPANELLEL

Az infrapanel mára egyet jelent a modern épületgépészettel. Ideális választás otthoni és kereskedelmi terekben, ahol fontos szempont a magas hőérzet és a design találkozása. Az infrapanelek kizárólag sugárzó hőt adnak le, így fokozzák a test szubjektív hőérzetét. Ez azt jelenti, hogy 20°C-os levegő hőmérséklet mellett már akár 23-24°C-os hőérzet és komfort alakul ki.

MINŐSÉG, MEGBÍZHATÓSÁG, 40 ÉV TELJESÍTMÉNYCSÖKKENÉS NÉLKÜL

Gyártósoraink a legmagasabb minőség-ellenőrzés mellett működnek. Minden infrapanelünk szigorú többszörös tesztelés (quality check) után kerül dobozba. Ez biztosítja Önnek, hogy a kiépített fűtési rendszer akár 40 éven keresztül karbantartásmentesen működhessen, változatlan hatásfokkal. A BVF elektromos infrapanelek 100%-ban karbantartásmentesek.

100%-BAN ELEKTROSZMOG MENTES

Ugyan az elektroszmog, mint olyan egy nem létező, tudományosan definiálatlan fogalom, szponzorált cikkekben sajnos gyakran előkerül napjainkban. Ha ezen fogalom alatt az elektromos fűtés által létrehozott térerősséget értjük, úgy a földelt és alumínium lappal árnyékolt infrapanel elektroszmogmentes.

P5 TECHNOLÓGIA, NINCS TÖBBÉ MIKROKERÁMIA

Az 1980-as években először alkalmazott kerámiakristályok és egyéb mikrokerámiák jelentősen gyengítették a hőleadást, viszont szükség volt a hőleadó felület növelésére az esetleges túlmelegedések miatt. Az újgenerációs síkfelületű BVF infrapanelek, többszörös elektronikus védelemmel vannak ellátva. A p5 szenzor rendszer méri, limitálja és kiegyenlíti az infrapanel felületi hőmérsékletét.

HIVATALOS MAGYAR ÉS GYÁRTÓI GARANCIA

Az Ausztriában fejlesztett infrapanel technológia nem másolható, többszörös szabadalommal védett. Hősugárzási hatékonysága több független laboratórium alapján kiemelkedő eredményeket ért el. A BVF termékek Magyarországon a legnagyobb példányszámban értékesített infrapanelek, a gyártói garancián felül hivatalos magyar garanciával rendelkeznek.

TERMÉKTÁMOGATÁS, KIVITELEZÉSI SZOLGÁLTATÁS

Az infrapanelek üzemeltetése nem igényel karbantartás sem szervizelést, azonban a vásárlás után sem marad szakember nélkül! Örömmel segítünk, akár csak egy termosztát beállítással kapcsolatban is. Országosan igényelheti tervezési és garanciális kivitelezési szolgáltatásainkat, melyet minden esetben kiváló minőségben, mérési és kivitelezési jegyzőkönyvvel végzünk. Kérjen ingyenes árajánlatot vagy látogasson el üzletünkbe.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

MILYEN MESSZIRE ÉS MILYEN SZÖGBEN SUGÁROZ AZ INFRAPANEL?

A fűtési rendszer működése szempontjából nem releváns. A besugárzás szöge a panel síkjára mérten 15°-ban mérhető azonban ez csak az elsődleges hőleadás szöge. A fűtőpanel teljesítményében és darabszámában a helyiség méretéhez van optimalizálva, a helyiség minden pontjában egyenletes hőmérséklet alakul ki a fűtőpanel kikapcsolt és bekapcsolt állapotában is. Természetesen egy 3m belmagasságú és nagy alapterületű helyiségben több és nagyobb teljesítményű panel lehet szükséges még egy kisebb jól hőszigetelt helyiség esetében egy kisebb teljesítményű hőleadó is elegendő.

KAPCSOLÓ VAGY TERMOSZTÁT VAN-E AZ INFRAPANELBE ÉPÍTVE?

Nincs. Saját vezérlő elektronikája mindössze a tökéletes hőleadásért felelős. A hőleadókba épített termosztátok nem képesek a szoba valós hőmérsékletét mérni tekintve, hogy közel vannak a hőforráshoz, szintén fontos szempont az is, hogy egy fűtéskört akár 2-4 infrapanel is alkothat. Az infrapaneles fűtési rendszerek szobatermosztáttal üzemeltethetők gazdaságosan és komfortosan melyek a szoba egy megfelelő referencia pontjára kerülnek beépítésre.

A KÖZEL 100°-OS FELÜLETI HŐMÉRSÉKLET NEM TÚL FORRÓ?

Szilárd felületen a 100°C nem egyenlő egy folyadékkal történő érintkezéssel. Hosszútávon kellemetlen meleg, azonban érintésre nem okoz sérülést. Ez a felületi hőmérséklet hagyományos hőleadókkal összehasonlítva félúton van a radiátor és a cserépkályha hőmérséklete között. Az infrasugárzás fűtésre alkalmas tartománya speciális hőleadó felületen és 80°C felett alakul ki. Infrapanelek esetében az optimális hőmérséklet 94-104°C.

FESTHETŐ-E AZ INFRAPANEL? LÁTTAM KÉPES PANELEKET AZ INTERNETEN

Nem. Az infrapanel fehér vagy üveg / reflexiós üveg (tükör). Az infrasugárzás a felület hőmérséklete és a hőleadó felület anyagminőségének függvénye. Amint festjük vagy takarjuk a felületet a hősugárzás tartománya megváltozik, onnantól csak egy meleg lapként tud funkcionálni. Kerülje el az interneten felellhető vevőcsapdákat és barkács termékeket.

FALI VAGY MENNYEZETI RÖGZÍTÉS A JOBB?

A BVF tartozék konzol alkalmassá teszi a fűtőpaneleket mindkét rögzítésre sőt akár ferde falsíkon is beépíthető tetőterek esetén. Hőtechnikailag minimálisan jobb és egyenletesebb hőleadást biztosít a mennyezeten történő rögzítés, azonban ha ez villanyszerelési szempontból nehézkesen kivitelezhető inkább a fali rögzítést javasoljuk, érdemi különbség nincsen. A mennyezeti rögzítés mellett szólhat a későbbi bútorozás teljes szabadsága.

MENNYI AZ INFRAPANELEK VÁRHATÓ ÉLETTARTAMA?

Egy épületgépészeti rendszer élettartamának többszöröse, min. ~45-50 év. A graphite-polyimid fűtőbetét élettartama és terhelhetősége gyakorlatilag korlátlan, nem tartalmaz mozgó-kopó alkatrészt.

Meghibásodási lehetőségek: hosszú ideig fennálló túlfeszültség vagy mechanikai sérülés.

MELEGSZIK AZ INFRAPANEL HÁTOLDALA?

Minimálisan igen. A hátoldalon tartós igénybevétel esetén akár 35-40°C is mérhető, ez azonban az építőanyagok esetében alacsony hőmérsékletnek számít. Szerelhető tégla, beton, fa és gipszkarton szerkezeteken is. A BVF rögzítő konzol biztosít egy 4mm-es átszellőző légrést az infrapanel hátoldala és a fogadó fal vagy mennyezeti sík között.

ELTÁVOLÍTHATÓ A VILLÁSDUGÓ?

Természetesen igen. Garanciavesztés nélkül! A bekötő kábel szabható-toldható. Termosztátos (fix) bekötés esetén a villásdugó eltávolításra kerül minden esetben. A panelek gyárilag azért vannak villásdugóval ellátva mert felhasználásuk történhet mobil infrapanelként vagy konnektor adatperes termosztáttal is.

GIPSZKARTONBA SÜLLYESZTHETŐ-E AZ INFRA FŰTŐPANEL?

Gipszkarton szerkezetre szerelhető azonban nem süllyeszthető, a magas felületi hőmérsékletek miatt.

Armstrong (kazettás) álmennyezetbe szerelhetőek, mind a 60x60cm mind pedig a 60x120cm-es kivitelek.

TANÚSÍTVÁNY

BVF infrapanel TÜV tanúsítvány