ELEKTROMOS FŰTŐSZŐNYEG

BVF H-MAT elektromos padlófűtés
  • 100 és 150W/m2 teljesítményben
  • 10 év kiterjesztett garancia
  • Fürdőszobában is alkalmazható

ELEKTROMOS FŰTŐSZŐNYEG

  • 100 és 150W/m2 teljesítményben
  • 10 év kiterjesztett garancia
  • Fürdőszobában is alkalmazható
BVF H-MAT Series

Modern otthonok elektromos padlófűtéssel

A BVF H-MAT termékcsalád alkalmazásával a padlófűtés kialakítása minden eddiginél egyszerűbb és gyorsabb. Teljes értékű, kiegészítő és komfort fűtés kialakítására alkalmas padlófűtési rendszerünk nem igényel speciális előkészületeket sem a burkolatok elhelyezése, sem az elektromos hálózat kiépítése során.

Az elektromos fűtőszőnyegek a hagyományos padlófűtésekkel ellentétben nem az aljzatbeton rétegbe kerülnek beágyazása, hanem a csemperagasztóba, így jelentősen lerövidül a felfűtéshez szükséges idő, elkerülhető a beton tömegéből adódó túlfűtés.

BVF Elektromos padlófűtés

TWIN CONDUCTOR TECHNOLÓGIA - INNOVATÍV FŰTŐKÁBEL

Egyedülálló minőség és garanciális feltételek. A BVF csúcskategóriás elektromos fűtőszőnyegei gyorsan és alacsony energiafelhasználás mellett fűtenek fel minden típusú ragasztott és hidegburkolatot. Az elektromos fűtőszőnyegekkel kialakítható komplett épületek fűtésrendszere vagy akár csak egy helyiség komfortfűtése is. A BVF kéteres fűtőbetéttel szerelt kábelben oda-vissza megy a fűtőszál így csak egy oldalon szükséges csatlakoztatni. Termékeink 2,5m-es gyárilag készre szerelt és többszörösen tesztelt bekötővezetékkel rendelkeznek.

BVF H-MAT fűtőszőnyeg
BVF H-MAT Series

230V

Szabvány hálózati feszültség

Öntapadó

Gyors és egyszerű fektetés

50cm

Gyári szélesség

3,8 mm

Beépítési vastagság

MAPEI ajánlásával

Kizárólag BVF fűtőszőnyegekhez
Mapei logó

FŰTŐSZŐNYEG KIVITELEZÉSE

A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg vastagsága mindössze 3,8mm így a hagyományos fűtőkábelekkel ellentétben padlószint emelkedés nélkül teszi lehetővé önálló és komfort padlófűtések kialakítását hiszen a csemperagasztót vagy aljzatkiegyenlítőt is legalább ekkora vastagságban kell bedolgozni.

BVF H-MAT fűtőszőnyeg telepítése

1. Fogadó aljzat pormentesítése

BVF H-MAT fűtőszőnyeg telepítése

2. Öntapadó fűtőszőnyeg fektetése

BVF H-MAT fűtőszőnyeg telepítése

3. Duplaszenzoros termosztát bekötése

BVF H-MAT fűtőszőnyeg telepítése

4. Burkolás flexibilis ragasztóval

Készre szerelt elektromos fűtőszőnyegek 1-12m2-ig. Fektetés után a fűtőszőnyeges padlófűtési rendszer azonnal üzembe helyezhető, 2,5 méteres gyárilag szerelt bekötő kábelének segítségével közvetlenül a termosztátba köthető. A Twin-conductor technológiának köszönhetően csak egy oldalon szükséges a csatlakoztatás.

Akár új építés akár csak egy burkolat csere alkalmával könnyedén kivitelezhető. Fürdőszobák esetében a valós hőigénytől függetlenül a nagyobb teljesítményű (150W/m2) fűtőszőnyegeket javasoljuk a gyors és dinamikus felfűtés érdekében.

Tapadóhíd alkalmazásával akár meglévő burkolaton is kialakítható.

ÁRAK ÉS MÉRETEK

A 100W/m2 teljesítményű fűtőszőnyegeket elsősorban új építésű, hőszigetelt épületek fűtésére vagy kiegészítő fűtéseként, még a a 150W-os fűtőszőnyegeket fürdőszobákban és gyenge hőszigetelésű épületek önálló fűtéseként javasoljuk.
TERVEZÉSI ÉS KIVITELEZÉSI SZOLGÁLTATÁS
DÍJMENTES ÁRAJÁNLAT

TECHNOLÓGIA

Elektromos fűtőszőnyeg kivitelezése videó

FŰTŐSZŐNYEG RÉTEGREND

A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyegek a burkoláskor nem igényelnek speciális rétegrendet. A burkolás megkezdése előtt érdemes aljzatkiegyenlítést végezni de akár közvetlenül alkalmazható flexibilis csemperagasztóval is.

A flexibilis hordozóréteg könnyedén a helyiség alaprajzi méreteihez igazítható. Az 50cm-es szélesség ezáltal csak csomagolási dimenzió. Öntapadó felülete biztonságosan rögzíti a fűtőszőnyeget a burkolás idejéig.

GYORS ÉS EGYSZERŰ MEGOLDÁS

A BVF H-MAT kéteres fűtőszőnyegek csak egy oldalon rendelkeznek bekötési ponttal. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés, nem igényel speciális beépítési rétegrendet, mindössze a hatályos szabványoknak megfelelő aljzathőszigetelést, a kiemelten gazdaságos működés érdekében. Fektethető közvetlenül az aljzatbetonon majd akár cseperagasztó, akár aljzatkiegyenlítő réteggel fedhető.

KARBANTARTÁSMENTES

A BVF elektromos fűtőszőnyegek nem igényelnek karbantartást sem rejtett garanciális felülvizsgálatokat. A beépítést/átadást követően azonnal üzembe helyezhetők, többszörös szigetelésüknek köszönhetően a környezeti hatásoktól teljesen függetleníthetők (pl. aljzatbeton nedvesedése, csőtörés). A fűtési rendszer a termosztáton történő egyszerű gombnyomással áramtalanítható a fűtési szezon végén, újbóli üzembe helyezése is kimerül a termosztát bekapcsolásában és a kívánt hőmérséklet beállítsában.

Okos vezérlés

A BVF H-MAT fűtőszőnyegek vezérlése minden esetben duplaszenzoros termosztáttal történik, az egyszerű programozható kiviteltől az internetes távoli elérést is biztosító eszközökig. Ismerje meg a BVF termosztátokat.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Milyen széles a fűtőszőnyeg?

A BVF H-MAT termékcsalád csomagolási mérete 50cm. Azonban a flexibilis hordozó réteg (fehér háló) bárhol szabható így bármilyen hosszban visszafordítható a szőnyeg amint falhoz érünk, sőt a kábel le is hámozható a felületről. A fűtőszőnyeg kiválasztásakor tehát csak a fektetendő terület meghatározása fontos m2-ben. A pontos értelmezésért javasoljuk tekintse meg a fent található fektetési videót.

Lehet vágni az elektromos fűtőszőnyeget?

Nem. Ezért fontos a helyes méret megválasztása a kivitelezés megkezdése előtt. Kisebb méret különbség esetén természetesen van megoldás, például a kábelek feketetési távolságának besűrítése vagy a maradvány kábel körbefuttatása a falak mentén. Amenniyben a kábel véletlenül lett elvágva a burkolás során úgy azt a BVF javító készlettel lehet javítani a helyszínen néhány perc alatt.

Ráléphet a burkoló a fűtőszőnyegre?

A BVF duplaszigetelt kábelek jól tűrik a pontszerű terheléseket így a burkolás idejére rá lehet lépni, azon a munkavégéshez szükséges műveleteket el lehet végezni. Természetesen a szerszámokkal és egyéb hegyes tárgyakkal óvatosan kell bánni az átadott fűtési rendszer felületén és a megfelelő mérésekkel (telepítési útmutató szerint min. 4 alkalom) bizonyosdjunk meg annak sértetlenségéről.

Mennyire melegszik fel a fűtőszőnyeg?

A padlóba épített fűtőszőnyegek teljesítménye gyárilag optimalizált érték. Üzemi hőmérsékleten a fűtőkábel akár 50-55°C is lehetne azonban ez az érték nem releváns, tekintve, hogy hővezető anyagok veszik körbe melyek visszahűtik a felületét. Padlófűtés esetén a hőleadó felület, a burkolat hőmérséklete mérvadó. A padlófűtések világszerte elfogadott szabvány szerint max 29-31°C között mozognak legyen szó akár elektromos akár vízkeringetésű hagyományos rendszerről. Ezen szabvány értékektől a termosztát beállítással el lehet térni.

Mi a fűtőkábel várható élettartama?

Az egyik legstabilabb elektromos hőleadó a modern fűtéstechnika világában. A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg várható élettartama, ellenállás-változás nélkül ~45-50 év.

Használható-e hagyományos termosztáttal vagy termosztát nélkül?

A fűtőszőnyeg elektromos fogyasztó, így akár egy villanykapcsolóval is üzemeltethető lenne, azonban a megfelelő komfort és a hosszútávú üzemeltetés érdekében kizárólag duplaszenzoros termosztáttal üzemeltethető. Ismerje meg a BVF padlófűtés-termosztátokat és válassza az Ön igényeinek megfelelő programozható vagy akár WiFi-s készüléket.

Hogyan kötök össze több fűtőszőnyeget?

A BVF H-MAT fűtőszőnyegek gyárilag szerelt bekötő vezetékkel rendelkeznek. Nagyobb felületek esetében ahol több szőnyeg fektetése szükséges, falba süllyesztett kötődoboz használata szükséges. Tehát a csatlakozásokat nem folytatólagosan a padlóban hozzuk létre hanem a falban, szabvány kötődobozban. Részletek a termék telepítés előtti útmutatójában mely tartalmaz minden az elektromos alapszerelésre vonatkozó információt.

Lehet-e hőszigetelést vagy hőtükröt alá tenni?

Közvetlenül nem hiszen a hőszigetelő réteg burkolhatatlan felületet képezne, azon nem kötne át a csemperagasztó, a burkolat rövid idő alatt elválna az aljzattól. A méretezett hőszigetelést a fogadó aljzat/födém kell tartalmazza.

Milyen vastag csemperagasztót kell használni?

Nincs speciális rétegrend a fűtőszőnyegek vonatkozásában, azonban javasolt minimum 4-6mm-ben felhordani a csemperagasztót.

Elektromos padlófűtések esetében is érdemes jó minőségű flexibilis csemperagasztót választani: Mapei, Baumit, Sopro stb.

Vízes helyiségek, fürdőszobák esetében a fogadó felületet kent vízszigeteléssel kell ellátni az aljzatbeton hosszútávú védelme érdekében.

Falra szerelhető-e a burkolat alatt?

Igen, a padlófűtéssel megegyező rétegrendben, flexibilis csemperagasztóba ágyazva. A falon történő rögzítés esetében szükséges fektetési rajz és fotódokumentáció készítése, ha később rögzítési pontok kialakítása is tervbe van véve.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot kényelmesen otthonából.

Tovább az ajánlatkérésre

GARANCIA

10 év gyártói garancia

10 év hivatalos magyar garancia