BVF H-MAT Elektromos fűtőszőnyeg padlófűtés hidegburkolathoz

Elektromos fűtőszőnyeg

  • 100 és 150W/m2 teljesítményben
  • Már Vinyl padlóhoz is
  • 10 év kiterjesztett garancia
  • Fürdőszobában is alkalmazható
  • Burkolás a Baumit Magyarország ajánlásával
vásárlás

EXTRA VÉKONY PADLÓFŰTÉS – ÚJ 2024-ES FŰTŐBETÉTTEL SZERELT FŰTŐSZŐNYEG

Egyedülálló minőség és garanciális feltételek. A fűtőszőnyeg garancia ideje 10 év, várható élettartama minimálisan 40-50 év. A BVF csúcskategóriás elektromos fűtőszőnyegei gyorsan és alacsony energiafelhasználás mellett fűtenek fel minden típusú ragasztott és hidegburkolatot. Az elektromos fűtőszőnyegekkel kialakítható komplett épületek fűtésrendszere vagy akár csak egy helyiség komfortfűtése is. A BVF kéteres fűtőbetéttel szerelt kábelben oda-vissza megy a fűtőszál így csak egy oldalon szükséges csatlakoztatni. Termékeink 2,5m-es gyárilag készre szerelt és többszörösen tesztelt bekötővezetékkel rendelkeznek.

BVF H-MAT fűtőszőnyeg
H-MAT series

KIVITELEZÉSI VIDEÓK

BVF H-MAT fűtőszőnyeg telepítése videó

Fűtőszőnyegek lerakása járólap és vinyl padló alá

BVF H-MAT fűtőszőnyeg telepítése, komfort fűtés kialakítása videó

Kiegészítő padlófűtés kivitelezése

ÁRAK ÉS MÉRETEK

100W/m2 teljesítményű fűtőszőnyegeket elsősorban új építésű, hőszigetelt épületek fűtésére vagy kiegészítő fűtéseként, még a a 150W-os fűtőszőnyegeket fürdőszobákban és gyenge hőszigetelésű épületek önálló fűtéseként javasoljuk.

BVF H-MAT 100W / m2

BVF H-MAT 150W / m2

Összes méret

Modern otthonok elektromos padlófűtéssel

A BVF H-MAT termékcsalád alkalmazásával a padlófűtés kialakítása minden eddiginél egyszerűbb és gyorsabb. Teljes értékű, kiegészítő és komfort fűtés kialakítására alkalmas padlófűtési rendszerünk nem igényel speciális előkészületeket sem a burkolatok elhelyezése, sem az elektromos hálózat kiépítése során.

Az elektromos fűtőszőnyegek a hagyományos padlófűtésekkel ellentétben nem az aljzatbeton rétegbe kerülnek beágyazása, hanem a csemperagasztóba, így jelentősen lerövidül a felfűtéshez szükséges idő, elkerülhető a beton tömegéből adódó túlfűtés.

Baumit logó

BVF Fűtőszőnyegek telepítése a Baumit Magyarország ajánlásával. Részletek

BVF Elektromos padlófűtés

A title

Image Box text

Mapei ajánlás BVF padlófűtési rendszerekhez

MAPEI AJÁNLÁSÁVAL

Kizárólag BVF fűtőszőnyegekhez

Tovább
Mapei logó

FŰTŐSZŐNYEG KIVITELEZÉSE

A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg vastagsága mindössze 3,8mm így a hagyományos fűtőkábelekkel ellentétben padlószint emelkedés nélkül teszi lehetővé önálló és komfort padlófűtések kialakítását hiszen a csemperagasztót vagy aljzatkiegyenlítőt is legalább ekkora vastagságban kell bedolgozni.

BVF H-MAT fűtőszőnyeg telepítése

1. FOGADÓ ALJZAT PORMENTESÍTÉSE

BVF H-MAT fűtőszőnyeg telepítése

2. ÖNTAPADÓ FŰTŐSZŐNYEG FEKTETÉSE

BVF H-MAT fűtőszőnyeg telepítése

3. DUPLASZENZOROS TERMOSZTÁT BEKÖTÉSE

Fűtőszőnyeg

4. BURKOLÁS FLEXIBILIS RAGASZTÓVAL

Készre szerelt elektromos fűtőszőnyegek 0,5-20m2-ig. Fektetés után a fűtőszőnyeges padlófűtési rendszer azonnal üzembe helyezhető, 2,5 méteres gyárilag szerelt bekötő kábelének segítségével közvetlenül a termosztátba köthető. A Twin-conductor technológiának köszönhetően csak egy oldalon szükséges a csatlakoztatás.

Akár új építés akár csak egy burkolat csere alkalmával könnyedén kivitelezhető. Fürdőszobák esetében a valós hőigénytől függetlenül a nagyobb teljesítményű (150W/m2) fűtőszőnyegeket javasoljuk a gyors és dinamikus felfűtés érdekében.

Tapadóhíd alkalmazásával akár meglévő burkolaton is kialakítható.

Vágja el a háló a beforduláshoz
Vágja el a hálót a beforduláshoz
H-MAT 180°-os befordulás
180°-os fordulás
H-MAT 90°-os fordulás
90°-os fordulás
H-MAT alternatív 90°-os fordulás
Alternatív 90°-os fordulás

TERVEZÉSI ÉS KIVITELEZÉSI SZOLGÁLTATÁS

DÍJMENTES ÁRAJÁNLAT

tovább

TECHNOLÓGIA

BVF H-MAT telepítési videó

FŰTŐSZŐNYEG RÉTEGREND

A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyegek a burkoláskor nem igényelnek speciális rétegrendet. A burkolás megkezdése előtt érdemes aljzatkiegyenlítést végezni de akár közvetlenül alkalmazható flexibilis csemperagasztóval is.

A flexibilis hordozóréteg könnyedén a helyiség alaprajzi méreteihez igazítható. Az 50cm-es szélesség ezáltal csak csomagolási dimenzió. Öntapadó felülete biztonságosan rögzíti a fűtőszőnyeget a burkolás idejéig.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

MILYEN SZÉLES A FŰTŐSZŐNYEG?

A BVF H-MAT termékcsalád csomagolási mérete 50cm. Azonban a flexibilis hordozó réteg (fehér háló) bárhol szabható így bármilyen hosszban visszafordítható a szőnyeg amint falhoz érünk, sőt a kábel le is hámozható a felületről. A fűtőszőnyeg kiválasztásakor tehát csak a fektetendő terület meghatározása fontos m2-ben. A pontos értelmezésért javasoljuk tekintse meg a fent található fektetési videót.

LEHET VÁGNI AZ ELEKTROMOS FŰTŐSZŐNYEGET?

Nem. Ezért fontos a helyes méret megválasztása a kivitelezés megkezdése előtt. Kisebb méret különbség esetén természetesen van megoldás, például a kábelek feketetési távolságának besűrítése vagy a maradvány kábel körbefuttatása a falak mentén. Amenniyben a kábel véletlenül lett elvágva a burkolás során úgy azt a BVF javító készlettel lehet javítani a helyszínen néhány perc alatt.

RÁLÉPHET A BURKOLÓ A FŰTŐSZŐNYEGRE?

A BVF duplaszigetelt kábelek jól tűrik a pontszerű terheléseket így a burkolás idejére rá lehet lépni, azon a munkavégzéshez szükséges műveleteket el lehet végezni. Természetesen a szerszámokkal és egyéb hegyes tárgyakkal óvatosan kell bánni az átadott fűtési rendszer felületén és a megfelelő mérésekkel (telepítési útmutató szerint min. 4 alkalom) bizonyosodjunk meg annak sértetlenségéről.

MENNYIRE MELEGSZIK FEL A FŰTŐSZŐNYEG?

A padlóba épített fűtőszőnyegek teljesítménye gyárilag optimalizált érték. Üzemi hőmérsékleten a fűtőkábel akár 50-55°C is lehetne azonban ez az érték nem releváns, tekintve, hogy hővezető anyagok veszik körbe melyek visszahűtik a felületét. Padlófűtés esetén a hőleadó felület, a burkolat hőmérséklete mérvadó. A padlófűtések világszerte elfogadott szabvány szerint max 29-31°C között mozognak legyen szó akár elektromos akár vízkeringetésű hagyományos rendszerről. Ezen szabvány értékektől a termosztát beállítással el lehet térni.

MENNYI A FŰTŐKÁBEL VÁRHATÓ ÉLETTARTAMA?

Az egyik legstabilabb elektromos hőleadó a modern fűtéstechnika világában. A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg várható élettartama, ellenállás-változás nélkül ~45-50 év.

HASZNÁLHATÓ-E HAGYOMÁNYOS TERMOSZTÁTTAL VAGY TERMOSZTÁT NÉLKÜL?

A fűtőszőnyeg elektromos fogyasztó, így akár egy villanykapcsolóval is üzemeltethető lenne, azonban a megfelelő komfort és a hosszútávú üzemeltetés érdekében kizárólag duplaszenzoros termosztáttal üzemeltethető. Ismerje meg a BVF padlófűtés-termosztátokat és válassza az Ön igényeinek megfelelő programozható vagy akár WiFi-s készüléket.

HOGYAN KÖTÖK ÖSSZE TÖBB FŰTŐSZŐNYEGET?

A BVF H-MAT fűtőszőnyegek gyárilag szerelt bekötő vezetékkel rendelkeznek. Nagyobb felületek esetében ahol több szőnyeg fektetése szükséges, falba süllyesztett kötődoboz használata szükséges. Tehát a csatlakozásokat nem folytatólagosan a padlóban hozzuk létre hanem a falban, szabvány kötődobozban. Részletek a termék telepítés előtti útmutatójában mely tartalmaz minden az elektromos alapszerelésre vonatkozó információt.

LEHET-E HŐSZIGETELÉST VAGY HŐTÜKRÖT ALÁ TENNI?

Közvetlenül nem, hiszen a hőszigetelő réteg burkolhatatlan felületet képezne, azon nem kötne át a csemperagasztó, a burkolat rövid idő alatt elválna az aljzattól. A méretezett hőszigetelést a fogadó aljzat/födém kell tartalmazza.

MILYEN VASTAG CSEMPERAGASZTÓT KELL HASZNÁLNI?

Nincs speciális rétegrend a fűtőszőnyegek vonatkozásában, azonban javasolt minimum 4-6mm-ben felhordani a csemperagasztót.

Elektromos padlófűtések esetében is érdemes jó minőségű flexibilis csemperagasztót választani: Mapei, Baumit, Sopro stb.

Vízes helyiségek, fürdőszobák esetében a fogadó felületet kent vízszigeteléssel kell ellátni az aljzatbeton hosszútávú védelme érdekében. További információ

FALRA SZERELHETŐ-E A BURKOLAT ALATT?

Igen, a padlófűtéssel megegyező rétegrendben, flexibilis csemperagasztóba ágyazva. A falon történő rögzítés esetében szükséges fektetési rajz és fotódokumentáció készítése, ha később rögzítési pontok kialakítása is tervbe van véve.