Mennyi időbe telik a padló felfűtése?

padlófűtés felfűtési idő

Tudja meg, miért és milyen gyorsan lesz meleg a padló

A gyors felfűtés fontos szempont azonban ügyelni kell a burkolatok és az aljzatbeton mozgására.
A padlóba építhető maximális teljesítmény 150W/m2 függetlenül az alkalmazott technológiától, legyen az fűtőfilmes, fűtőkábeles vagy akár vízkeringetésű padlófűtés. A 150W-nál nagyobb négyzetméterenkénti teljesítmény gyors hőtágulást okoz amely rövid időn belül károsíthatja a burkolatot, fugát, vagy akár magát az aljzatbetont. Kerülje a padlófűtésre alkalmatlan 200-220W-os “fűtőfóliákat” és “intelligens fóliákat”.

A felfűtési idő folyamatos változó. Függ a szerkezetek induló hőmérsékletétől, a külső hőmérséklettől, az aljzatbeton tömegétől (vastagságától) és a választott burkolat minőségétől. Általános értékek azonban megállapíthatóak a felfűtési időre vonatkozóan:

15-30 perc

A gyors felfűtési idő feltétele a közvetlen burkolatfűtés. A közvetlen burkolat alá szerelt fűtőelemeknek nem kell átfűteniük egy fűtési ciklusban az aljzatbeton teljes tömegét, mindössze a 8-10mm-es burkolatot és annak ágyazórétegét. Gyors felfűtést igénylő helyiségekben a BVF H-MAT vékony rétegrendű padlófűtést javasoljuk.

Szintén rövid felfűtési idővel kell számolni a CALEO DIRECT fal és mennyezetfűtési rendszerek esetében, hiszen mennyezeti síkon magasabb hőmérsékletek engedhetők meg, és a gipszkarton szerkezet is kiváló hővezető.

1-1,5 óra

Hőtároló padlófűtési rendszerek esetében, általános a lassú és egyenletes felfűtés. Természetesen ezen értékek függnek mind a beton mind pedig a szoba induló hőmérsékletétől. Általánosságban elmondható azonban, hogy a programozáskor hosszabb felfűtési idővel kell számolni. Egy 23°C-os padlót felfűteni annak üzemi hőmérsékletére akár 1 órát is igénybe vehet. Cserébe hosszú órákon át az aljzatbeton egyenletesen adja le a hőt a helyiségben, üzemeltetése kiemelten gazdaságos. Hőtároló padlófűtésünk a BVF WFD rendszer.

4-8 óra

Az első felfűtéshez szükséges idő. Amennyiben mind az aljzatbeton mind az épület kihűlt állapotban van úgy az épület fokozatos felfűtése ajánlott. A fűtési rendszer típusától és teljesítményétől függően a padló első felfűtése akár 8 órát is igénybe vehet. Nedves épületszerkezetben (új építés, első fűtési szezon) ezen érték elérheti akár a 24-48 órát is.

Várólista Tájékoztatjuk Önt, amikor a termék készleten lesz. Kérjük, rögzítse az email címét. A várólistára feliratkozással kijelenti, hogy megismerte és elfogadja a BVF fűtéstechnika webáruház adatvédelmi tájékoztatóját.