BVF Alu fűtőszőnyeg padlófűtés laminált padlóhoz, szalagparkettához

LAMINÁLT PADLÓ FŰTÉSE

Padlószint emelkedés nélkül kialakítható. Könnyen telepíthető elektromos padlófűtés laminált padló, szalagparketta és egyéb úsztatott burkolatokhoz. Tudja meg hogyan használhatja a legújabb fűtőszőnyeges technológiát önálló és komfort fűtések kialakításához.

vásárlás

PERCEK ALATT, HÁZILAGOSAN IS KIVITELEZHETŐ PADLÓFŰTÉS

Akár egy burkolatcsere alkalmával vagy a padlóburkolás előtt is gyorsan kialakítható komplett padlófűtés. Kivitelezése nem igényel speciális szakértelmet vagy eszközöket: Az alu fűtőszőnyeg gyárilag készre van szerelve, mindössze a termosztátba kell bekötni. Az L-PRO alumínium szövetes fűtőszőnyeg minden eddiginél egyenletesebb hővezetést és teljes felületű elektromágneses árnyékolást biztosít a maximális komfortérzet kialakításához. Ideális kis és nagy alapterületű helyiségek fűtésére, termosztát vezérlésével szinte minden típusú laminált padló burkolat fűtésére alkalmas.

Fontos információ! Vinyl burkolat fűtése kizárólag elektromos fűtőszőnyeggel történhet aljzatkiegyenlítő rétegben. Bővebb információ itt

L-PRO vékony padlófűtés

A title

Image Box text

VIDEÓ

Nézze meg az extra vékony padlófűtés telepítési útmutatóját!

Alu fűtőszőnyeg kivitelezése videó
BVF L-PRO alu fűtőszőnyeg fektetése videó

ÁRAK ÉS MÉRETEK

Készre szerelt elektromos fűtőszőnyegek 2-12m2-ig. Fektetés után a fűtőszőnyeges padlófűtési rendszer azonnal üzembe helyezhető, 2,5 méteres gyárilag szerelt bekötő kábelének segítségével közvetlenül a termosztátba köthető. A Twin-conductor technológiának köszönhetően csak egy oldalon szükséges a csatlakoztatás.

Amennyiben a helyiség nagyobb mint 12m2 úgy több L-PRO szőnyeg beépítése és párhuzamos csatlakoztatása szükséges.

Összes méret

DUAL LAYER TECHNOLÓGIA – INNOVATÍV FŰTŐSZŐNYEG

  1. Az alsó carbon textúrás alumínium réteg felelős az egyenletes hőleadásért, a sugárzó hő visszaveréséért, ezen felül mechanikai védelmet is nyújt.
  2. A felső réteg ennél is fontosabb feladatot lát el. Biztosítja a kábelek közötti hővezetést, mechanikai védelmet nyújt a sérülések ellen, illetve teljes felületű földelést és árnyékolást biztosít a biztonságos üzemeltetés érdekében
L-PRO series fűtőszőnyeg
L-PRO series

PADLÓ HŐMÉRSÉKLET ÉS A MEGFELELŐ BURKOLAT KIVÁLASZTÁSA

A tervezési alapelvek az elektromos fűtőszőnyeg esetében sem térnek el a hagyományos vizes padlófűtésekétől. A burkolat optimális hőmérsékletét egyszerre biztosítja a gyárilag beállított teljesítmény és a termosztát padlóba épített szenzora. Komfort padlófűtésként a padló felületi hőmérsékletét célszerű 25-28°C között tartani, még önálló fűtésként 29-30°C-ban limitálni hasonlóképpen a hagyományos padlófűtésekhez.

A laminált padló kiválasztásakor mindössze három tényezőt kell figyelembe venni:

FONTOS INFORMÁCIÓ

A BVF L-PRO termékcsalád klikkes rendszerű laminált padló fűtésére lett kifejlesztve. Nem alkalmas járólap, vinyl, csempe és egyéb ragasztott burkolatok fűtésére. Az alumínium szövet felület ragasztásra (csemperagasztó, aljzatkiegyenlítő) alkalmatlan felületet képez. Ragasztott burkolatok és vinly padló közvetlen fűtésére használja a BVF H-MAT termékcsaládot.

TERVEZÉSI ÉS KIVITELEZÉSI SZOLGÁLTATÁS

DÍJMENTES ÁRAJÁNLAT

tovább

TECHNOLÓGIA

TERVEZÉSI ÉS FEKTETÉSI ALAPELVEK

Az alumínium szövetes elektromos fűtőszőnyeg gyári szélesség 50cm. Természetesen a fektetéskor (kigurításkor), mely minden esetben előzetes fektetési rajz/elgondolás alapján történik a szőnyegek egymásra merőleges is lehetnek. Így az 50cm-es szélesség csak csomagolási dimenzió, bármilyen alaprajzi mérethez könnyedén alkalmazkodik.

BVF L-PRO padlófűtés laminált padlóhoz

A title

Image Box text

BVF L-PRO

A title

Image Box text

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A KÉTRÉTEGŰ ALUMÍNIUM SZÖVETRE?

A válasz egyszerűnek tűnhet: hőtükörként funkciónál. A válasz azonban az, hogy ennél több funkciót lát el. Az alsó carbon textúrás alumínium réteg felelős az egyenletes hőleadásért, a sugárzó hő visszaveréséért, ezen felül mechanikai védelmet is nyújt. A felső réteg ennél is fontosabb feladatot lát el. Szintén funkciója a kábelek közötti hővezetés, mechanikai védelem a sérülések ellen, ezen felül pedig teljes felületű földelést és árnyékolást is biztosít. Az elektromos fűtőszőnyeg 100%-ban elektroszmog mentes termék.

BVF L-PRO alu fűtőszőnyeg telepítése

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

MILYEN SZÉLES AZ ALU FŰTŐSZŐNYEG?

Az alumíniumos fűtőszőnyeg csomagolási mérete / szélessége 50cm. Azért nevezzük ezt a méretet csomagolási méretnek, mert a fektetéskor nem kell szigorúan 50cm-ben gondolkodni. A szőnyeg hordozó rétege (alu szövet) vágható, így egymásra merőlegesen is futhatnak a fűtőszőnyegek megszakítás nélkül (telepítési útmutató). A fűtőszőnyeg megjelölése ezáltal nem folyóméterben, hanem négyzetméterben történik. Ha a termék négyzetméterét megszorozzuk kettővel, kijön a szőnyeg egyben mérhető hossza. (1m2-es elektromos fűtőszőnyeg egy 2 méter hosszú és 50cm széles sávot ad ki). Célszerű a kivitelezés megkezdése előtt fektetési rajzot készíteni, így a helyszínen rögtön egyértelművé válik, hogy a gyári 50cm-es szélesség nem köti meg a fűthető alapterület formáját és a kivitelezési szabadságot.

MILYEN BURKOLATOT LEHET RÁ TENNI?

A BVF L-pro alumínium szövetes fűtőszőnyeg szárazépítéshez alkalmas technológia, így kizárólag klikkes rendszerű nem ragasztott burkolatok fűtésére használható. Ilyen burkolat minden laminált padló és szalagparketta. A választható padló esetén nincs megkötés, mindössze arra kell odafigyelni a burkolat kiválasztásakor, hogy az a gyártói ajánlás szerint padlófűtéshez ajánlott típus legyen (a csomagoláson általában a vízkeringetésű padlófűtést jelölik). A burkolat ajánlott vastagsága 4-12mm között ideális, a burkolat vastagsága nincs hatással a hatásfokra, a vastagabb padló minimális hőtároló képességet ad csak a rendszernek (lassabban fűt fel – tovább tartja a hőt). Jól hőszigetelt épületek esetén a hőtárolás kerülendő. Padlófűtések kapcsolata a burkolattal itt

MEKKORA LESZ A PADLÓSZINT EMELKEDÉS?

Az elektromos padlófűtési rendszer standard rétegrendje 6 és 8mm-között ideális, függően attól, hogy mekkora vastagságú alátét lemezt használunk. Az alátét lemez XPS (zárt cellás) polisztirol, 5mm vastag, erre kerül az elektromos fűtőszőnyeg 2mm-ben. Példaként egy átlagos 8mm vastag laminált padló esetén a komplett rétegrend 15mm. A rétegrend szabadon alakítható az alátét lemez vastagságával. Amennyiben a végleges rétegrend eltérne a leírtaktól, nem probléma, garanciavesztéssel sem jár, azonban érdemes felkeresni szakembereinket, hogy véleményezhessék azt. Sok esetben a fűtésrendszertől független burkolási kérdésekben is tudunk tanácsot adni, hogy a kialakított padlófűtés ideális legyen.

Elektromos padlófűtés példa rétegrend 15mm-ben burkolattal együtt:

  1. XPS alátétlemez 5mm
  2. BVF L-PRO fűtőszőnyeg 2mm
  3. PE párazáró fólia (0,15mm vastagsága alapján nem rétegrendi elem)
  4. Laminált padló 8mm
KELL HOZZÁ TERMOSZTÁT?

Padlófűtést vagy elektromos padlófűtést elsősorban a komfort miatt alakítunk ki, hiszen vannak egyszerűbben kivitelezhető és olcsóbb kialakítású rendszerek. A padlófűtés akkor tud komfortos lenni, ha optimális hőmérsékleten tartjuk a burkolat hőmérsékletét (24-31°C között). Ezt az elektromos fűtésekhez fejlesztett padlószenzoros termosztátokkal tudjuk garantálni. Ismerje meg a programozható és WiFi-s termosztátok legújabb verzióit. Padlófűtés termosztátok itt

MILYEN HŐSZIGETELÉST VAGY HŐTÜKRÖT LEHET ALÁ TENNI?

Bármilyen lépésálló alátétlemez vagy hőszigetelő lap alkalmazható 4-20mm-ig. Javasolt technológia az 5mm-es XPS hőszigetelő lap. A hőszigetelő lap vagy alátét lap lehet hőtükrös / kasírozott. Igény szerint hőtükör fólia is kerülhet a fűtőszőnyeg alatti rétegrendbe. A hőtükör fóliának hőszigetelő képessége nincs, aljzatszerkezetben elhagyható rétegrendi elem.

Fontos információ: az L-PRO elektromos fűtőszőnyeg esetén ne a padlófűtéshez ajánlott típust válassza, hiszen ebben az esetben a fűtőszőnyeg a beton felett van!

LEHET VÁGNI VAGY TOLDANI ELEKTROMOS FŰTŐSZŐNYEGET?

Fontos a helyes méret megválasztása már a telepítés előtt. Vágni nem lehet a fűtőkábeleket, toldani pedig nem szükséges a padlóban. Az alu fűtőszőnyegek a legújabb kéteres technológiával készülnek, így maga a kábel nem rövidíthető. Az alumínium hordozóréteg viszont szabható és vágható. A vágásra abban az esetben van szükség amikor elérünk a falhoz vagy a fordulóponthoz. Ekkor figyelni kell arra, hogy a hordozóréteg elvágásánál a fűtőkábelek ne sérüljenek. Toldani és csatlakoztatni a padlóban nem lehet. Ha az elektromos padlófűtéssel szerelt szoba nagyobb mint 12m2, úgy két külön fűtőszőnyeg bekötése történik. Például egy 18m2 hálószobában a fix bútorok levonása után marad 16m2 fűthető felület. Ilyen esetben egy 10+6 vagy egy 8+8m2-es szőnyeg egyszerre történő bekötése indokolt.

BÚTOR ALÁ IS KELL TENNI PADLÓFŰTÉST?

Nem kell, de lehet. Mindenképpen meg kell különböztetni a fix beépítésű és mozgatható/lábon álló bútorokat. Fix bútor például egy beépített gardrób szekrény vagy konyhabútor. Ezek helyét a tervezéskor ki lehet hagyni. Amennyiben önálló fűtésként alakítjuk ki a padlófűtési rendszert, úgy a lábon álló vagy mozgatható bútorok helyét nem szabad kihagyni. Jelentős komfort vesztéssel járhat a szoba átrendezése után maradó „hideg pont”, de változhat a szoba funkciója is hosszútávon. A bútorozás függ a folyamatosan változó trendektől és életmódbeli változásoktól, míg az épület gépészeti rendszerét 30-40 évre építjük ki. Jelentős különbség a beruházási költségben sem mutatkozik, célszerű a helyiség alaprajzi méretének 80-90%-át fűtőelemmel fedni. Amennyiben csak komfort fűtést alakítunk ki, közlekedőben vagy franciaágy körül, úgy akár ez az érték lehet csak 10-20% is.

HÁNY FOKOS LESZ A PADLÓFŰTÉS ÉS A PADLÓBURKOLAT?

A padlófűtési rendszer / fűtőszőnyeg hőmérséklete nem releváns, nincs meghatározó tömege. A megtermelt hőt azonnal a burkolatnak adja le. Átlagosan csak 1-2°C-al magasabb, mint a burkolat aktuális hőmérséklete.

A burkolat hőmérséklete a fontos szempont, hiszen az a hőleadó felület. A hőleadás mindig felületen történik. Az elektromos és vízkeringetésű padlófűtések között ilyen tekintetben és a szabványok szerint nincs különbség. Míg hagyományos rendszerek esetében az előremenő víz hőmérsékletével szabályozzuk nehézkesen a padló felületi hőmérsékletét, addig elektromos padlófűtés esetén ezt a padlóba épített szenzor szabályozza. Önálló fűtés kialakítása esetén a padló hőmérsékletét 29°C-ban limitáljuk (bizonyos burkolatok esetén 27°C).

Kiegészítő vagy komfort padlófűtések esetén az ajánlott és komfortos padlóhőmérséklet 24-29°C-nál érhető el. Természetesen a szenzor beállításokkal akár a 30-32°C-os burkolathőmérséklet is könnyedén kialakítható.

MILYEN ALJZATOT IGÉNYEL A FŰTŐSZŐNYEG, MIK LEHETNEK A PADLÓFŰTÉS FELTÉTELEI?

Száraz, sík és pormentes aljzaton történhet meg a padlófűtési rendszerek kivitelezése. A padlófűtés telepítésének feltételei általában megegyeznek a padlóburkolás alapfelvételeivel, így különleges előkészületekre nincs szükség. Segítséget nyújthat a termék telepítés előtti útmutatója, melyben részletes, ábrákkal illusztrált információkat kaphat.

MEGHIBÁSODÁSI LEHETŐSÉGEK VAGY KARBANTARTÁS?

Szakszerűen kivitelezett elektromos padlófűtés esetén a burkolás után meghibásodási lehetőség kizárólag a termosztátban lehetséges. A termosztátok működési élettartama kb. 10-12év. Esetleges burkolatcsere alkalmával érdemes lehet új mérési jegyzőkönyvet készíteni és a mért értékeket (ohmikus ellenállás / szigetelési ellenállás) a jótállási jegybe felvezetni. Ezzel megbizonyosodhatunk arról, hogy a burkolatcsere alkalmával nem sértettük meg a fűtőelemeket.

Az elektromos padlófűtés 100%-ban karbantartásmentes.