FŰTŐKÁBEL PADLÓFŰTÉSHEZ

fűtőkábel bvf wfd
  • 10 és 20W/m teljesítményben
  • 10 év kiterjesztett garancia
  • Fürdőszobában is alkalmazható
  • Hőtároló padlófűtéshez

FŰTŐKÁBEL PADLÓFŰTÉSHEZ

  • 10 és 20W/m teljesítményben
  • 10 év kiterjesztett garancia
  • Fürdőszobában is alkalmazható
  • Hőtároló padlófűtéshez
fűtőkábel bvf wfd

BVF WFD Series Fűtőkábelek

Egyszerű és költséghatékony megoldás padlófűtéshez

A fűtőkábeles padlófűtési technológia közel 40 éves múltra tekint vissza. Főbb jellemzői, az alacsony beruházási költség és a megbízhatóság ezen idő alatt nem változtak. A technológia azonban jelentős változáson esett át. A BVF fűtőkábelek kizárólag kéteres (Twin-conductor) technológia alkalmazásával készülnek mely minden eddiginél jobb üzemi hatásfokot és hosszabb élettartamot  garantálnak. A fűtőkábel technológia alapvetően padlófűtési rendszerek kialakítására lett kifejlesztve azonban mára számos az általános felhasználástól eltérő alkalmazása ismert (pl.: csőfűtés, ipari gépek és csövek temperálása, hőhidak kezelése, beltéri fagymentesítés). A fűtőkábeles rendszerek méretezése és tervezése, önálló fűtés kialakítása esetén szakember feladata.

A fűtőkábelek beépítése az aljzatbeton képzésekor gyorsan és extrém alacsony költségek mellett kivitelezhető. Üzemeltetésük vezérelt áram (kedvezményes tarifa) alkalmazása mellett még gazdaságosabb.

Tudjon meg többet a fűtőkábel működéséről itt.

fűtőkábel rétegrend

MAPEI ajánlásával

Kizárólag BVF fűtőkábelekhez
Mapei logó

PADLÓFŰTÉS KIALAKÍTÁSA KÖLTSÉGHATÉKONYAN

A fűtőkábellel kialakított hőtároló padlófűtés tökéletesen alkalmas a vezérelt (korábbi nevén éjszakai áram) díjszabással történő komplett üzemeltetésre. Használatával a padló folyamatosan melegen tartható, hiszen a rendelkezésre állási idő után a hatalmas felmelegített tömeg egyenletesen sugározza ki magából a bevitt hőt. Az intelligens padlószenzoros vezérlésnek köszönhetően a hagyományos padlófűtésekkel ellentétben nem alakul ki túlfűtés.

A fűtőkábelek alacsony beruházási költsége tovább csökkenti a a napelemmel történő üzemeltetés megtérülési idejét. Tudjon meg többet a 0Ft-os fűtésköltségről szakembereinktől.

BVF WFD beltéri fűtőkábel
BVF WFD Series

230V

Szabvány hálózati feszültség

10 ÉV GARANCIA

Gyártói és hivatalos magyar jótállás

10-200m

Készre szerelt méretek

4,8 mm

Kábel vastagság
TERVEZÉSI ÉS KIVITELEZÉSI SZOLGÁLTATÁS
DÍJMENTES ÁRAJÁNLAT

KALKULÁTOR

Hőszigetelési adatok

Szoba alapterülete

Teeljesítmény
~ 0 W
Teljesítmény
A fűtési rendszer által leadott maximális és egyben az önálló fűtéshez szükséges beépítendő teljesítmény.
Áramfelvétel
~ 0 A
Áramfelvétel
A megjelölt érték a fűtési rendszer egyidejű maximális áramfelvétele bekapcsolt állapotban.
WFD10 Fektetési távolság
~ 0 cm
WFD10 Fektetési távolság
A megadott távolság a fűtőkábelek közötti fektetési távolságot jelöli 10W/m-es termékek esetén.
WFD20 Fektetési távolság
~ 0 cm
WFD20 Fektetési távolság
A megadott távolság a fűtőkábelek közötti fektetési távolságot jelöli 20W/m-es termékek esetén.

A kalkulátor által számított értékek tájékoztató jellegűek. A kapott eredmények nem minősülnek professzionális energetikai számításnak és / vagy ajánlattételnek.

ÁRAK ÉS MÉRETEK

TECHNOLÓGIA

fűtőkábel padlófűtéshez

FŰTŐKÁBEL RÉTEGREND

A BVF WFD Series kéteres fűtőkábelek csak egy oldalon rendelkeznek bekötési ponttal. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés. A fűtőkábel gyári rögzítő sínre vagy akár az aljzat képzésekor használt betonacélhálón is könnyedén rögzíthető, nem igényel speciális beépítési rétegrendet, mindössze a hatályos szabványoknak megfelelő aljzathőszigetelést, a kiemelten gazdaságos működés érdekében.

A szükséges négyzetméterenként fűtésteljesítményt a fűtőkábelek fektetési távolságával lehet beállítani. A fektetési távolság függ az épület fűtési energiaigényétől és az aljzatbeton vastagságától.

ÚJ ÉPÍTÉSHEZ NAPELEMMEL

Élen járunk a megújuló energia fűtéscélú alkalmazásában. Fűtőkábeles padlófűtéssel gyorsan és rendkívül alacsony költségek mellett alakítható ki épületek és családi házak komplett fűtésrendszere. A napelemek és a hozzá tartozó gépészeti rendszer megtérülési ideje nagyban függ a kialakítás költségeitől. Fűtőkábellel a 0Ft-os fűtésköltség már valóság, sőt akár 6-8 éven belül megtérül.

KARBANTARTÁSMENTES

A BVF elektromos fűtőkábeles padlófűtési rendszerek nem igényelnek karbantartást, sem rejtett garanciális felülvizsgálatokat. Az aljzatbeton száradását követően azonnal üzembe helyezhetők, többszörös szigetelésüknek köszönhetően elemi károktól teljesen függetleníthetők (például aljzatbeton nedvesedése, csőtörés). A fűtési rendszer a termosztáton történő egyszerű gombnyomással áramtalanítható a fűtési szezon végén.

Padlószenzoros vezérlés

A BVF fűtőkábelek vezérlése minden esetben duplaszenzoros termosztáttal történik, az egyszerű programozható kiviteltől az internetes távoli elérést is biztosító eszközökig. Ismerje meg a BVF termosztátokat.

Android és iOS

A BVF WFD Series fűtőkábelek elsőszámú vezérlője a BVF Heato9 szobatermosztát, mely kiegészítőjével internetes távoli elérést biztosít bármilyen okos eszközről. Ismerje meg a legújabb BVF Heato9 padlószenzoros wifi termosztátot.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan kell rögzíteni a fűtőkábeleket?

BVF rögzítő szalag: Amennyiben a kábelt az aljzatképzés/betonozás után fektetjük csemperagasztóban vagy aljzatkiegyenlítő rétegbe. A szalagon beállíthatóak a meghatározott fektetési távolságot.

Betonacélháló: A betonozáskor használatos betonacélhálón rögzíthető egyszerű gyorskötegelővel.

Lehet vágni vagy rövidíteni az elektromos fűtőkábelt?

Nem. Ezért fontos a helyes méret megválasztása a kivitelezés megkezdése előtt. Amennyiben hosszabb kábelt kezdtünk el beépíteni mint amennyi elférne, abban az esetben a fektetési távolság sűrítése a megoldás. Soha ne vágja vagy rövidítse a fűtőkábelt. Sérülés esetén a BVF javító szett alkalmazása válik indokolttá.

Hogyan alakítok ki peremfűtést a fűtőkábellel?

Nagy felületű nyílászárók esetén indokolt lehet peremfűtés kialakítása. Ezekben az esetekben a fűtőkábelek besűrítésével kompenzálhatjuk a hőhíd okozta nagyobb hőveszteséget. Általában ez 50-70cm széles sávot jelent a homlokzati fal mentén.

Mennyire melegszik fel a fűtőkábel?

A padlóba épített fűtőkábelek teljesítménye gyárilag optimalizált érték. Üzemi hőmérsékleten a fűtőkábel akár 40-60°C is lehetne, azonban ez az érték nem releváns tekintve, hogy hővezető anyagok veszik körbe, melyek visszahűtik a felületét. Padlófűtés esetén a hőleadó felület, a burkolat hőmérséklete mérvadó. A padlófűtések világszerte elfogadott szabvány szerint legfeljebb 29-31°C között mozognak legyen szó akár elektromos, akár vízkeringetésű hagyományos rendszerről. Ezen szabvány értékektől a termosztát beállítással el lehet térni.

Használhatom másra is a fűtőkábeleket?

A fűtőkábelek felhasználási területei folyamatosan bővülnek, kérje szakembereink tanácsát általánostól eltérő felhasználás esetében.

Kivitelezhető kész betonon, csempergasztóba vagy aljzatkiegyenlítőbe ágyazva?

Aljzatkiegyenlítő rétegbe és csemperagasztóba alapvetően a BVF H-MAT fűtőszőnyeges technológiánkat javasoljuk a gyors és könnyű kivitelezés érdekében, illetve a sűrűbb fektetési távolság eléréséhez. A WFD fűtőkábel természetesen rögzíthető kész betonon is a BVF rögzítő szalag alkalmazásával.

Mekkora fektetési távolság szükséges a kábelek között?

A beépítendő fűtési teljesítményt az épület hőszigetelési értékei és az aljzatbeton vastagsága -határozza meg. A fektetési távolság 7-16 cm között ideális. 25cm-es fektetési távolsággal már nem kivitelezhető a padlófűtési rendszer komfortvesztés nélkül. Ilyen esetekben a kisebb teljesítményű fűtőkábel használatát javasoljuk.

Próbálja ki a fentebb található kalkulátorunkat. 

10 vagy 20 wattos fűtőkábelt válasszak?

Ennek eldöntése szakember feladata. Általánosan elmondható azonban, hogy alacsony energiaigényű épületek esetében a 10W/m termékcsalád alkalmazása javasolt.

Kell hőtükröt alá tenni?

Nem indokolt de kivitelezhető hőtároló padlófűtés kialakítása esetén, közvetlenül a lépésálló hőszigetelésen terítve. A hőtükör fóliáknak hőszigetelő értéke nincs.

Milyen és milyen vastag betont tehetek rá?

4-12cm. A tervezésnél és a négyzetméterenkénti teljesítmény igény meghatározásánál már figyelembe kell venni az aljzatbeton tömegét és vastagságát. Minden vastagság átfűthető, azonban a túl nagy hőtehetetlenség komfort vesztéssel járhat. Javasolt a maximum 6-8 cm-es betonréteg alkalmazása padlófűtések esetén.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot kényelmesen otthonából.

Tovább az ajánlatkérésre

GARANCIA

10 év gyártói garancia

10 év hivatalos magyar garancia