Az elektromos fűtés

Az elektromos fűtés létjogosultsága a modern épületgépészetben megkérdőjelezhetetlen. Számtalan technológia áll rendelkezésre, hogy Ön mint felhasználó az igényeinek és az épületnek megfelelő fűtési rendszert alakíthassa ki a hőszivattyútól az elektromos radiátorig. Vannak magas komfort mellett üzemeltethető megfizethető megoldások mint az elektromos padlófűtés és az infrafűtés, és vannak magas beruházási költséggel kialakítható gazdaságos, bár karbantartás-igényes megoldások mint a hőszivattyú.

Az elektromos fűtési rendszerek vagy termékek alkalmazhatóak teljes értékű fűtésként vagy egyszerű komfort fűtésként egy-egy helyiségben. Az elektromos rendszerek többsége központi hőtermelő nélkül működik, így minden helyiség önálló fűtési kör. Az önálló fűtési körök előnye az egyedi termosztátos vezérlésen felül az üzembiztonság, hiszen esetleges meghibásodás esetén nem az épület marad fűtés nélkül csak egy helyiség.

„Az elektromos fűtés drága” tévhit 2024 évben eltűnni látszik a köztudatból, köszönhetően a technológia fejlődésének és a hőszigeteléssel egybekötött felújításoknak.

Elektromos fűtés

A title

Image Box text

Alkalmazott technológiák

Elektromos padlófűtés

Aljzatbetonban vagy közvetlen burkolat alatt kialakítható fűtőkábel, fűtőfilm és fűtőszőnyeg alkalmazásával. Az elektromos padlófűtés utólag is kialakítható. Minden padlófűtéshez alkalmas burkolat alá beépíthető.

Részletek

Infrafűtés, infrapanel

Maximális komfortérzet, alacsony költségek mellett. Az oldalfalon vagy mennyezeten elhelyezhető infrapanel gyorsan, bontási munkálatok nélkül kialakítható. Az infrafűtés napjaink leggyorsabban terjedő elektromos fűtése.

Részletek

Mennyezetfűtés

Gipszkarton álmennyeztbe építhető teljes értékű elektromos fűtési rendszer. Alkalmazása könnyűszerkezetes épületekben előnyös, illetve abban az esetben, ha a padlófűtés valamilyen okból nem kivitelezhető.

Részletek

Csőfűtés, fagymentesítés

Biztonság a ház körül. A kültéri elektromos fűtőkábelek felhasználása igen sokoldalú. Alkalmazásukkal ereszcsatornák jégmentesítése, kerti csapok fagyvédelme vagy akár ipari csőkísérő fűtés is kialakítható.

Részletek

Kültéri fűtőkábel

A leggyakrabban alkalmazott elektromos fűtés kültéren. Nagy teljesítményű elektromos fűtőkábel térkő, beton vagy aszfalt burkolatok alá. Percek alatt biztonságossá tehető egy járda vagy egy gépkocsi beálló extrém hidegben is.

Részletek

Infra hősugárzó

Eltérő teljesítményű infra hősugárzók kültéren vagy ipari körülmények között egyaránt felhasználhatók. A kisebb méretű infrasugárzók teraszfűtésként alkalmazhatóak, míg a 3-6kW-os sugárzók már csarnokfűtésként is.

Részletek

Elektromos radiátor

Az elektromos fűtés klasszikus technológiája. Elsősorban alacsony beruházási költsége miatt az egyik legelterjedtebb fűtési megoldás világszerte. Minimális hátránya a sugárzó fűtéshez képest az alacsony hőérzet a felfűtési időszakban. Részletek a legújabb elektromos fűtőpanelekről

Hatékonyság, hőérzet

A fűtési rendszerek által kialakított hőérzet befolyásolja a rendszerek hőtechnikai hatásfokát. Amennyiben azonos hőmérséklet mellett magasabb hőérzet érhető el, úgy az éves üzemeltetési költség csökken

PADLÓFŰTÉS 100%
INFRAFŰTÉS 95%
MENNYEZETFŰTÉS 95%
FALFŰTÉS 80%
ELEKTROMOS RADIÁTOR 80%

Napelem és elektromos fűtés együttes alkalmazása

Egyedülálló minőség és garanciális feltételek. A BVF csúcskategóriás elektromos fűtőszőnyegei gyorsan és alacsony energiafelhasználás mellett fűtenek fel minden típusú ragasztott és hidegburkolatot. Az elektromos fűtőszőnyegekkel kialakítható komplett épületek fűtésrendszere vagy akár csak egy helyiség komfortfűtése is. A BVF kéteres fűtőbetéttel szerelt kábelben oda-vissza megy a fűtőszál, így csak egy oldalon szükséges csatlakoztatni. Termékeink 2,5m-es, gyárilag készre szerelt és többszörösen tesztelt bekötővezetékkel rendelkeznek.

Elektromos fűtés napelem

A BVF cégcsoport Magyarországon először 2009-ben valósította meg a „0 Ft-os fűtésköltséget”. A 2024-ban hatályos hőszigetelési követelményértékek alapján kijelenthető, hogy az új építések közel 80%-ában alacsonyabb költséggel kivitelezhető az önfenntartó direkt elektromos fűtés mint akár egy hőszivattyús vagy egy kondenzációs kazánnal ellátott megoldás. Mind a napelem, mind pedig az elektromos fűtésrendszer karbantartásmentes.

Az elektromos fűtés előnyei

Elektromos fűtés előnyei

A hagyományos épületgépészet kizárólag a mesterséges teljesítménytényezők alapján vizsgálja a fűtési rendszereket, azonban az alacsony energiaigényű, jól hőszigetelt épületek esetében ez már nem elégséges.

A modern épületgépészet hosszú távú megtérülési számításokat végez és a felhasználók egyéb igényeit is figyelembe veszi. Az elektromos fűtés a következő előnyöket nyújtja a felhasználónak:

  • Alacsony beruházási költség
  • Gyors kivitelezés (200 m² egy nap alatt)
  • Biztonság
  • Zajtalan működés
  • Karbantartásmentes
  • Helyiségenkénti hőfokvezérlés
  • Üzembiztonság önálló fűtéskörökkel
  • Megújuló energia használata
Ajánlatkérés

Gazdaságos elektromos fűtés

Napelemmel és napelem nélkül egyaránt
 
2024 a modern épületgépészetben a szigorodó hőszigetelési előírásokról és a megújuló energia alkalmazásáról szól. A tisztán elektromos fűtés kialakítása többé nem egy perifériára szorult alternatíva, sokkal inkább a leggyorsabban terjedő fűtési megoldás Magyarországon. Az alacsony energiaigényű épületek esetében az elektromos padlófűtés jelenleg a leggyorsabban és leginkább költséghatékonyan kialakítható fűtési rendszer, mely maximálisan kielégíti az építtetők komfortigényét. Szintén fontos szempont a karbantartásmentes (meghibásodás mentes) működés.

Az elektromos padlófűtésen kívül szintén előtérbe kerültek a sugárzó fűtési megoldások, infrapanelek és infrasugárzók. A BVF Heating Solutions termékpalettája lehetővé teszi, hogy szakembereink a legideálisabb fűtési rendszert alakítsák ki az Ön otthonában. A BVF csúcskategóriás termékei között megtalálható minden olyan alkalmazott technológia, távoli elérést biztosító WiFi-s termosztát, amivel a most épülő és felújítás alatt lévő házakat felkészíthetjük a jövő évtizedekre.

A megújuló energia és napelem használata az elkövetkezendő években minden új építésű ingatlan esetében kötelező lesz. Ismerje meg időben az elektromos fűtések előnyeit, és tudjon meg többet a 0 Ft-os fűtésköltségről.

infrapanel fogyasztása