Az elektromos fűtés

Az elektromos fűtés létjogosultsága a modern épületgépészetben megkérdőjelezhetetlen. Számtalan technológia áll rendelezésre, hogy Ön mint felhasználó az igényeinek és ez épületnek megfelelő fűtési rendszert alakíthassa ki a hőszivattyútól az elektromos radiátorig.

Elektromos fűtés

Vannak magas komfort mellett üzemeltethető megfizethető megoldások mint az elektromos padlófűtés és az infrafűtés, és vannak magas beruházási költséggel kialakítható gazdaságos bár karbantartás-igényes megoldások mint a hőszivattyú.

Az elektromos fűtési rendszerek vagy termékek alkalmazhatóak teljes értékű fűtésként vagy egyszerű komfort fűtésként egy-egy helyiségben. Az elektromos rendszerek többsége központi hőtermelő nélkül működik, így minden helyiség önálló fűtési kör. Az önálló fűtési körök előnye a egyedi termosztátos vezérlésen felül az üzembiztonság hiszen egy esetleges meghibásodás esetén nem az épület marad fűtés nélkül csak egy helyiség.

“Az elektromos fűtés drága” tévhit 2018-ra eltünni látszik a köztudatból, köszönhetően a technológia fejlődésének és a hőszigeteléssel egybekötött felújításoknak.

Az elektromos fűtés

Az elektromos fűtés létjogosultsága a modern épületgépészetben megkérdőjelezhetetlen. Számtalan technológia áll rendelezésre, hogy Ön mint felhasználó az igényeinek és ez épületnek megfelelő fűtési rendszert alakíthassa ki a hőszivattyútól az elektromos radiátorig. Vannak magas komfort mellett üzemeltethető megfizethető megoldások mint az elektromos padlófűtés és az infrafűtés, és vannak magas beruházási költséggel kialakítható gazdaságos bár karbantartás-igényes megoldások mint a hőszivattyú.

Az elektromos fűtési rendszerek vagy termékek alkalmazhatóak teljes értékű fűtésként vagy egyszerű komfort fűtésként egy-egy helyiségben. Az elektromos rendszerek többsége központi hőtermelő nélkül működik, így minden helyiség önálló fűtési kör. Az önálló fűtési körök előnye a egyedi termosztátos vezérlésen felül az üzembiztonság, hiszen esetleges meghibásodás esetén nem az épület marad fűtés nélkül csak egy helyiség.

“Az elektromos fűtés drága” tévhit 2018-ra eltünni látszik a köztudatból, köszönhetően a technológia fejlődésének és a hőszigeteléssel egybekötött felújításoknak.

Elektromos fűtés

Alkalmazott technológiák

elektromos fűtés laminált padló

Elektromos padlófűtés

Aljzatbetonban vagy közvetlen burkolat alatt kialakítható, fűtőkábel, fűtőfilm és fűtőszőnyeg alkalmazásával. Az elektromos padlófűtés utólag is kialakítható. Minden padlófűtéshez alkalmas burkolat alá beépíthető.

elektromos infrafűtés tükör

INFRAFŰTÉS, INFRAPANEL

Maximális komfortérzet, alacsony költségek mellett. Az oldalfalon vagy mennyezeten elhelyezhető infrapanel gyorsan bontási munkáltakon nélkül kialakítható. Az infrafűtés napjaink leggyorsabban terjedő elektromos fűtése.

mennyezetfűtés

MENNYEZETFŰTÉS

Gipszkarton álmennyeztbe építhető teljes értékű elektromos fűtési rendszer. Alkalmazása könnyűszerkezetes épületekben előnyös, illetve abban az esetben ha a padlófűtés valamilyen okból nem kivitelezhető.

önszabályozó fűtőkábel

Csőfűtés, fagymentesítés

Biztonság a ház körül. A kültéri elektromos fűtőkábelek felhasználása igen sokoldalú. Alkalmazásukkal ereszcsatornák jégmentesítése, kerti csapok fagyvédelme vagy akár ipari csőkísérő fűtés is kialakítható.

garázsfeljáró fűtése

KÜLTÉRI FŰTŐKÁBEL

A leggyakrabban alkalmazott elektromos fűtés kültéren. Nagyteljesítményű elektromos fűtőkábel térkő, beton vagy aszfalt burkolatok alá. Percek alatt biztonságossá tehető egy járda vagy egy gépkocsi beálló extrém hidegben is.

Kültéri hősugárzó

INFRA HŐSUGÁRZÓ

Eltérő teljesítményű infra hősugárzók kültéren vagy ipari körülmények között egyaránt felhasználhatók. A kisebb méretű infrasugárzók teraszfűtésként alkalmazhatóak, még a 3-6kW-os sugárzók már csarnokfűtésként is.

elektromos radiator

Az elektromos fűtés klasszikus technológiája. Elsősorban alacsony beruházési költsége miatt az egyik legelterjedtebb fűtési megoldás világszerte. Minimális hátránya a sugárzó fűtéshez képest alacsony hőérzet a felfűtési időszakban. Részletek a legújabb elektromos fűtőpanelekről

HATÉKONYSÁG / HŐÉRZET

A fűtési rendszerek által kialakított hőérzet befolyásolja a rendszerek hőtechnikai hatásfokát. Amennyiben azonos hőmérséklet mellett magasabb hőérzet érhető el, úgy az éves üzemeltetési költség csökken.
PADLÓFŰTÉS 100%
INFRAFŰTÉS 95%
MENNYEZETFŰTÉS 95%
FALFŰTÉS 80%
ELEKTROMOS RADIÁTOR 80%

Napelem és elektromos fűtés együttes alkalmazása

A megújuló energiai napjainkban nem csupán a gépjármű gyártásban de a fűtéstechnikában is egyre inkább teret hódít. A megfizethető napelem rendszerek és szigorú építési szabványok lehetővé tették a 0Ft-os fűtésköltséghez szükséges technológiák kapcsolását. Az év 12 hónapjában termelt energiát melyet a hálózatra termelünk vissza, télen a fűtési energiaigény fedezésére használhatunk fel.

Az direkt elektromos fűtések veszteségek nélkül működnek így az épület energetikai jellemző alapján (építőanyagok és hőszigetlő anyagok ismeretében) könnyedén kiszámítható a szükséges napelemes rendszer mérete. Ezen számítás alapján történik az épületek, házak és lakások energatikai besorolása (AA,BB,CC), így már az építés előtt is ismert lehet az épület fűtési hőenergia igénye.

Elektromos fűtés napelem

A BVF-CALEO cégcsoport magyarországon először 2009-ben valósított meg a “0Ft-os fűtésköltséget”. A 2018-ban hatályos hőszigetelési követelmény értékek alapján kijelenthető, hogy az új építések közel 80%-ban alacsonyabb költséggel kivitelezhető az önfenntartó direkt elektromos fűtés mint akár egy hőszivattyús vagy egy kondenzációs kazánnal ellátott megoldás. Mind a napelem, mind pedig az elektromos fűtésrendszer karbantartásmentes.

Az elektromos fűtés előnyei

Elektromos fűtés előnyei

A hagyományos épületgépészet kizárólag a mesterséges teljesítmény tényezők alapján vizsgálja a fűtési rendszereket, azonban az alacsony energiaigényű jól hőszigetelt épületek esetében ez már nem elégséges.

A modern épületgépészet hosszútávú megtérülési számításokat végez és a felhasználók egyéb igényeit is figyelembe veszi. Az elektromos fűtés a következő előnyöket nyújtja a felhasználónak:

 

  • Alacsony beruházási költség
  • Gyors kivitelezés (200 m² egy nap alatt)
  • Biztonság
  • Zajtalan működés
  • Karbantartásmentes
  • Helyiségenkénti hőfokvezérlés
  • Üzembiztonság, önálló fűtéskörökkel
  • Megújuló energia használata

GAZDASÁGOS ELEKTROMOS FŰTÉS

Napelemmel és napelem nélkül egyaránt

2018 a modern épületgépészetben a szigorodó hőszigetelési előírásokról és megújuló energia alkalmazásáról szól. A tisztán elektromos fűtés kialakítása többé nem egy perifériára szorult alternatíva, sokkal inkább a leggyorsabban terjedő fűtési megoldás Magyarországon. Az alacsony energia igényű épületek esetében az elektromos padlófűtés a leggyorsabban és leginkább költséghatékonyan kialakítható fűtési rendszer jelenleg, mely maximális kielégíti az építtetők komfort igényét. Szintén fontos szempont a karbantartásmentes (meghibásodás mentes) működés.

Az elektromos padlófűtésen kívül szintén előtérbe kerültek a sugárzó fűtési megoldások, infrapanelek és infrasugárzók. A BVF Heating Solutions termékpalettája lehetővé teszi, hogy szakembereink a legideálisabb fűtési rendszert alakítsák ki az Ön otthonában. A BVF-CALEO csúcskategóriás termékei között megtalálható minden olyan alkalmazott technológia, távoli elérést biztosító WiFi-s termosztát amivel a most épülő és felújítás alatt lévő házakat felkészíthetjük a jövő évtizedekre.

A megújuló energia és napelem használata az elkövetkezendő években, minden új építésű ingatlan esetében kötelező lesz. Ismerje meg időben az elektromos fűtések előnyeit, és tudjon meg többet a 0Ft-os fűtésköltségről.

infrapanel fogyasztása