Termosztátok fűtőfilmes rendszerekhez

Termosztátok fűtőfilmes rendszerekhez

ARCHÍV TARTALOM

2020. szeptemberétől a Caleo fűtőfilmes rendszerek kivezetésre kerültek. A fűtőfilmes technológiát a legmodernebb és a legújabb szabványoknak megfelelő alumínium-fűtőszőnyeg váltja fel.

Tudjon meg többet az L-pro fűtőszőnyegekről

Helyiségenkénti programozható vezérlés

Fűtőfilm alapú padló és mennyezetfűtési rendszerek vezérlése csak duplaszenzoros termosztáttal.
Elektromos felületfűtési rendszerek különböző tudású és kivitelű termosztátokkal vezérelhetőek. Biztonságos és gazdaságos vezérlés azonban csak a speciálisan padló és mennyezetfűtéshez tervezett duplaszenzoros termosztáttal történhet. A BVF-CALEO fűtőfilmes rendszereinkhez 3 különböző árkategóriájú vezérlő család választható.

A padlószenzor szerepe a fűtőtt padlóban

A burkolat a padlófűtési rendszer hőleadó felülete. A padlószenzor szerepe hasonló mint a hagyományos padlófűtésknél használt keverőszelep amely az előremenő víz hőmérsékletét szabályozza csak jóval pontosabb és egyszerűbb/üzembiztosabb. A padló mindenkori hőmérséklete befolyással van a fűtési rendszer által kialakított komfortra, az üzemeltetési költségekre. Amennyiben nem a megfelelő hőmérsékleten limitáljuk vagy üzemeltetjük a padlófűtési rendszert úgy annak hőleadása kiesik az optimális hősugárzási tartományból, akár a hagyományos padlófűtéseknél előforduló porlebegtetés is megjelenhet. A magas padlóhőmérséklet hosszú távon feszültségeket okozhat a burkolatban és illesztésekben.

padlószenzor

Milyen hőmérsékletre melegszik fel a padló és hol kell azt limitálni?

A padlófűtési rendszerekre egy világszerte elfogadott szabvány vonatkozik legyen az akár elektromos, fűtőfilmes vagy vízkeringetésű padlófűtés. A vonatkozó ajánlás tartózkodási zónában (nappali, hálószoba, étkező stb.) 29°C-ban limitálja a padló felületen mérhető hőmérsékletét. Fürdőszobákban és egyéb vizes helyiségekben ezen érték akár 32-34°C is lehet. Azon helyiségek amelyekben ezen értékek mellett a padlófűtés nem tud önálló fűtésként működni ott kiegészítő fűtés kialakítása javasolt (nagyon ritka eset). Termosztátjaink gyári limit hőmérséklete ezen világszerte elfogadott értékeket követi. Természetesen ezektől a hőmérsékletektől negatív irányban el lehet térni amennyiben az épület kiemelten alacsony energiaigényű (passzív ház, nem minősített passzív ház).

A zónavezérlés előnyei, akár 8 helyiség vezérlése távolról

A BVF fűtőfilmes rendszerek esetében minden helyiség önálló fűtéskör, saját programozható vezérléssel. Ez természetesen magasszintű vezérelhetőséget és üzembiztonságot nyújt. Miért annyira üzembiztos? Mert egy esetleges meghibásodás esetén az összes többi helyiségben megy a fűtés. Ez egy központi gázhőtermelő vagy elektromos kazán esetén nem igaz hiszen hőtermelő vagy keringtetés nélkül az egész épület fűtés nélkül marad.

padlófűtés zónavezérlés

Egy jól kivitelezett padlófűtési rendszer akár 6-8 fűtéskörből is állhat, így valós igény az egy pontból történő vezérelhetőség. Folyamatos innováció és termékfejlesztés. A CALEO fűtőfilmes és elektromos fűtési rendszerek vezérlési lehetőségei mindig a maximumot nyújtják. A legújabb BVF 801 WiFi termosztát egyedülálló lehetőséget nyújt Önnek, hogy a fűtés vezérlése valódi élmény legyen. A maximális energiahatékonyság mellett, a tökéletes komfortot és a távoli felügyelet lehetőségét is biztosítja. Az épület automatizálási rendszerekkel ellentétben, gyorsan és egyszerűen kivitelezhető, mindössze aktív internet kapcsolatra és egy wifi routerre lesz szüksége. A jövő elkezdődött!
 

Ismerje meg vezérlési rendszereinket

Várólista Tájékoztatjuk Önt, amikor a termék készleten lesz. Kérjük, rögzítse az email címét. A várólistára feliratkozással kijelenti, hogy megismerte és elfogadja a BVF fűtéstechnika webáruház adatvédelmi tájékoztatóját.