Kültéri fűtőkábel

A kültéri fűtőkábel alkalmazásával minden típusú burkolat hó és jégmentesíthető. Beépítése nem igényel speciális elektromos hálózatot.

  • Gyors jégolvasztás
  • Bárhol kialakítható
  • Alacsony üzemeltetési költségek
  • 10 év garancia
Árak és méretek
SX kábel beton burkolathoz

BETON BURKOLATHOZ
(max. 80mm)

SX kábel aszfalt burkolathoz

ASZFALT BURKOLATHOZ
(max. 50mm)

SX kábel térkő burkolathoz

TÉRKŐ BURKOLATHOZ
(max. 80mm)

SX kábel gresslap burkolathoz

GRESLAP BURKOLATHOZ
(max. 50mm)

BVF SX SERIES – FŰTŐKÁBEL KÜLTÉREN

Nagyteljesítményű kültéri fűtőkábeleink extrém időjárási körülmények között is gyorsan olvasztják le a havat-jeget minden típusú burkolatról. Helyes méretezés mellett elegendő akár 5-10 perc is fagypont feletti hőmérséklet eléréséhez. A kültéri fűtőkábelekhez választható vezérlőkkel az üzemeltetési költség és a valós üzemidő minimális. Gyárilag előre szerelt méretek érhetőek el, melyeket a megfelelő fektetési távolsággal tudunk testreszabni az adott felhasználásra és burkolathoz.

BVF SX Series kültéri fűtőkábel
SX series
Hó és jégmentesítés

Szenzor nélküli kültéri termosztát

BVF L-1

Vásárlás
Hó és jégmentesítés

KALKULÁTOR

Fütendő felület

Burkolat típusa

Terület

Teljesítmény
~ 0 W
Teljesítmény
A fűtési rendszer által leadott maximális és egyben az önálló fűtéshez szükséges beépítendő teljesítmény.
Áramfelvétel
~ 0 A
Áramfelvétel
A megjelölt érték a fűtési rendszer egyidejű maximális áramfelvétele bekapcsolt állapotban.
SX kábel osztásköze
~ 0 cm
Fektetési távolság
A megadott távolság a fűtőkábelek közötti fektetési távolságot jelöli 28W/m-es termékek esetén.
Kültéri vezérlés
BVF L-1
Ajánlott vezérlés
Újgenerációs kültéri termosztát szenzor nélküli technológiával.
Ugrás a kültéri vezérlésekhez

A kalkulátor által számított értékek tájékoztató jellegűek. A kapott eredmények nem minősülnek professzionális energetikai számításnak és / vagy ajánlattételnek.

Vásárlás

TECHNOLÓGIA

BVF Kültéri fűtőkábelek telepítése videó

BIZTONSÁG TÉLEN A HÁZ KÖRÜL

Biztonság és értéknövelő beruházás. A BVF SX 28 Snow Defrost kültéri fűtőkábelek járdák, rámpák, gépkocsi felhajtók hó- és jégolvasztásra alkalmasak. Többszörös szigetelésüknek köszönhetően szélsőséges időjárási viszonyok között és állandóan nedves közegben sem károsodnak.
A fűtőkábelek kültéri alkalmazása közel 40 éves múltra tekint vissza. Eleinte kizárólag ipari környezetben, gépkocsi feljárók fűtésére használták, manapság azonban egyre gyakoribb a járdák, akadálymentesített feljárók és lépcsők fűtése családi házak, társasházak körül is. Kiépítése gyors és költséghatékony ha már a burkolás előtt tervezünk vele.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

FELTÉTLENÜL KELL HOZZÁ TERMOSZTÁT?

Nem. A fűtőkábel egy elektromos fogyasztó, akár egy kapcsoló vagy időzítő relé is működtetheti. Azonban a gazdaságos üzemeltetésnek feltétele a megfelelő talajszenzoros vezérlés. Amennyiben a felület a 10-m2-t meghaladja, úgy már erősen javasolt a termosztátos vezérlés.

Amennyiben a talajszenzornak előkészítik a védőcsövezést úgy a vezérlés utólag a megvalósítás után is bármikor illeszthető a fűtési rendszerhez.

MEKKORA FEKTETÉSI TÁVOLSÁG SZÜKSÉGES A KÁBELEK KÖZÖTT?

A burkolat típusától és vastagságától függ. Próbálja ki fentebb található kalkulátorunkat vagy vegye fel a kapcsolatot szakembereinkkel.

KELL HŐTÜKRÖT ALÁ TENNI?

Lehet. Bár a hőtükör fóliának hőszigetelési értéke nincs.

HOGYAN KELL RÖGZÍTENI A KÜLTÉRI FŰTŐKÁBELT?

Minden esetben a burkolat ágyazórétegében, betonacél hálón vagy egyéb fémhálón. Ha a burkoláskor nincs jelen térháló úgy a BVF rögzítő szalag alkalmazása javasolt. A fektetést minden esetben a burkolathoz megfelelő fektetési távolsággal végezze.

LEHET VÁGNI VAGY RÖVIDÍTENI AZ ELEKTROMOS FŰTŐKÁBELT?

Nem. Ezért fontos a helyes méret megválasztása a kivitelezés megkezdése előtt. Amennyiben hosszabb káblet kezdtünk el beépíteni mint amennyi elférne, abban az esetben a fektetési távolság sűrítése a megoldás. Soha ne vágja vagy rövidítse a fűtőkábelt, inkább tekerje be egy eredetileg fűteni nem kívánt területre.

MILYEN ÉS MILYEN VASTAG BETONT TEHETEK RÁ?

4-8cm. A tervezésnél és a négyzetméterenkénti teljesítmény igény meghatározásánál már figyelembe kell venni a burkolat tömegét és vastagságát.