Az infrapanel árak és komplett rendszerek kiépítési költségei változóak lehetnek kiviteltől, a választott vezérlési rendszertől és az épület hőszigetelésétől függően.

A fűtéscélra hosszútávon alkalmas minőségi infrapanelek árai bruttó 65 és 100 ezer Ft között mozognak, teljesítménytől és kiviteltől függően. Az újgenerációs infrapanelek aktuális árlistáját a BVF Shopban találja meg. Sokkal fontosabb azonban a szükséges fűtési teljesítmény meghatározása hiszen a helyiség mérete és hőszigetelési adottságai határozzák meg mekkora fűtőpanel beépítése lehet indokolt. Célszerű igénybe venni szakembereink díjmentes tervezési szolgáltatását, melynek keretében javaslatot teszünk mind a méret mind a teljesítmény kiválasztására. Szakembereink a várható üzemeltetési költségekről is széleskörű tájékoztatást adnak az épület hőszigetelési paramétereinek ismeretében, tájékoztató jellegű információt az infrapanel fogyasztása témában ide kattintva talál.

Komplett fűtési rendszerek esetében általánosan elmondható azonban, hogy alacsony beruházási költséggel kialakítható rendszerről van szó. Új építés esetén termosztátos vezérléssel, kivitelezéssel együtt sem haladja meg az infrafűtés ára a 8-9 ezer Ft/m2 értéket. Régi építésű hőszigeteletlen épületek esetében ez a beruházási költség elérheti akár a 12-18 ezer Ft/m2-t is.

Az összesített beruházási költséget és az infrafűtés árát befolyásolhatja a termosztátok (fűtéskörök) száma, a kivitel, miszerint standard vagy üveg infrapanelt választunk, vagy akár az indokolt túlméretezés is, mely gyorsabb felfűtési ciklusokat biztosít.

Amennyiben a termék árakon felül tájékoztató jellegű információra is szüksége lenne az infrafűtés rendszerekkel kapcsolatban, akár csak egy költségvetés készítéséhez, kipróbálhatja legújabb kalkulátorunkat, mely akár 5% pontossággal képes meghatározni a várható költségeket és a beépítendő teljesítményt. Az árajánlatainkban szereplő BVF infrapanelek működéséről itt talál bővebb információt.

Az infrapaneles rendszerek Magyarországon komplett kivitelezési szolgáltatással is elérhetőek, melynek keretében a BVF Heating Solutions Magyarország minősített szakemberei szerelik készre a fűtési rendszert.

Az infrapaneles fűtési rendszer házilag vagy általános villanyszerelővel is kialakítható. Célszerű villanyszerelő bevonásával kialakítani otthona infrafűtési rendszerét, a szabványos elektromos kiállások (termosztát bekötési pontok) és csatlakozások kialakítása érdekében. A szükséges előkészületekkel kapcsolatban itt talál részletes leírást. Egy infrapanel beépítése 2022-ben nagyságrendileg 8000Ft+Áfa, természetesen az ajánlatokban megjelennek egyéb költségek is tételesen mint, kiszállási alapdíj, termosztát bekötés díja. Kérjen egyedi árajánlatot online ajánlatkérő felületünkön keresztül.

A BVF Heating Soultions Magyarország szakemberei fix árakon rejtett költségek nélkül vállalják infrapanel rendszerek kiépítését és üzembehelyezését. Termékeinket minden esetben árajánlat szerint telepítjük.

Mit tartalmaz az ajánlatunkban szereplő kivitelezési díj?

 • Megrendelt, felhasznált termékek kiszállítása a helyszínre
 • Pontos, egyeztetett időpontban történő felvonulás
 • Termékek beépítése, felrögzítése falon vagy mennyezeten
 • Infrapanelek és termosztátok szakszerű csatlakoztatása
 • Mérési jegyzőkönyvvel történő átadás, garanciajegyek érvényesítése
 • Használati útmutató átadása, tájékoztatás a rendeltetésszerű használatról
 • Kérésre a csomagoló papírhulladék elszállítása, szelektív hulladékgyüjtőbe helyezése

Mit nem tartalmaz a standard árajánlat?

 • Az elektromos hálózat kialakítása
 • Termosztát bekötési pont kialakítása, vésés.
 • Az elektromos hálózatbővítés igénylése és ügyintézése
 • Kismegszakítók cseréje, beépítése
 • Életvédelmi relé beépítése

Ezen villanyszerelési munkálatok a kivitelezés megkezdése előtt szükségesek vagy kérjen egyedi árajánlatot ezen alapszerelések elvégzésére. Szakembereink a fűtési rendszert építik ki a meglévő elektromos hálózaton.

Vissza az infrapanel oldalra
Következő cikk

Kapcsolódó bejegyzések