FŰTŐFILM

Padló, Fal és Mennyezetfűtés korlátok nélkül

Padlófűtés akár 4-6mm vastagságban! A CALEO fűtőfilmes technológia, egyedülálló lehetőséget teremt a modern építőipar és épületgépészet számára. Alkalmazásával gyorsan és alacsony beruházási költséggel alakíthatók ki önálló felületfűtési rendszerek vagy akár csak egy helyiség komfort fűtése. A extra-vékony beépítési rétegrendek lehetővé teszik a felületfűtés kialakítását már meglévő épületekben is.

 

Alkalmazás:

  • Vékony rétegrendű padlófűtési rendszer vagy komfort fűtés kialakítása
  • Hőtároló padlófűtési rendszer kialakítása
  • Gipszkarton szerkezetbe épített teljes értékű mennyezetfűtés kialakítása

Mi a különbség a fűtőfólia és a fűtőfilm között?

Nagyságrendileg 10 év folyamatos termékfejlesztés. A Caleo fűtőfóliás termékei 2005-2015-ig voltak forgalomban Magyarországon. A CALEO CA termékcsalád 4 típus generáción át fejlesztett változatai piacvezető szerepet töltöttek be. A Nano-technológiás gyártósor fejlesztése és a minőségi alapanyagok elérhetővé válása 2008-ban drasztikus változást hozott. Termékeinket több speciális komponenssel tudtuk ötvözni, és a kutatás-fejlesztéshez használt szoftveres modellezés szintén új dimenziókat nyitott. A technológia ilyen léptékű fejlődése tette lehetővé, hogy a fűtőfóliát elhagyva a jobb hatásfokú és üzembiztosabb fűtőfilm fejlesztésén dolgozzunk.
null

FŰTŐFÓLIA 2005-2015

null

FŰTŐFILM 2016-

Miért jobb a CALEO fűtőfilmek üzemi hatásfoka mint bármely más hasonló terméknek?

A fűtőfóliás termék 2005-ös kifejlesztése után a BVF-CALEO cégcsoport 2008-ban más gyártókkal ellentétben nem a megbízhatatlan és rövid élettartamú “önszabályzó” vagy másnéven PTC technológiába fektette erőforrásait hanem egy merőben eltérő CNT (carbon-nanocső) rendszer kifejlesztésén dolgozott Japán és Dél-Korea mérnökök aktív részvételével. A gyakorlati tapasztalatok minket igazoltak.

A közel 7 éves fejlesztési folyamat eredménye egy olyan jelenleg másolhatatlan technológia amely nem csupán a hatásfok növelésben ért el jelentős eredményeket de az üzembiztonság és extrém terhelhetőség mércéjévé vált. A CNT fűtőbetét vezetőképessége 4·109 A/cm2, a rézvezetékének több, mint ezerszerese, extrém terhelés után a carbon nanocsövek nem károsodnak, visszanyerik eredeti alakjukat és tulajdonságukat.

A LEGÚJABB TECHNOLÓGIA

Ismerje meg a BVF-CALEO legújabb felületfűtési technológiáját amely a 2005-től 4 típus generáción át fejlesztett “fűtőfóliát” váltja. A gyártás-technológiában alkalmazott CNT (carbon nano tube) alapú fűtőbetét extrém terhelhetősége valódi innováció.

A hagyományos elektromos padlófűtésekhez és fűtőfilmekhez képest az európai követelményekhez és szabványokhoz igazodó piacvezető CALEO 80-130 fűtőfilm termékcsalád kiemelten gazdaságos és biztonságos üzemeltetést biztosít. A prémium kategóriás CALEO fűtőfilmek garancia ideje 5+5 év, élettartama korlátlan.

KIEMELTEN ENERGIATAKARÉKOS

Az alacsony energiaigényű épületek elsőszámú fűtési megoldása.

A CALEO padlófűtési rendszer kiválóan alkalmas átlagos és alacsony energiaigényű épületék fűtésrendszerének kialakítására közvetlen burkolat alá építve. Hőtárólo padlófűtési rendszereink 4-6cm-es aljzatbetonban elhelyezve egyenletesen fűtik át a szerkezetet mely a fűtési ciklus után még hosszú órákon át melegíti a helyiséget.

Használata a rendelkezésre álló vezérelt árammal vagy speciális szolgáltatói díjszabással még gazdaságosabb.

KARBANTARTÁSMENTES

A CALEO fűtőfilmes rendszerek nem igényelnek karbantartást sem rejtett garanciális felülvizsgálatokat. A beépítést/átadást követően azonnal üzembe helyezhetők, többszörös szigetelésüknek köszönhetően a környezeti hatásoktól teljesen függetleníthetők (pl. aljzatbeton nedvesedése, csőtörés). A fűtési rendszer a termosztáton történő egyszerű gombnyomással áramtalanítható a fűtési szezon végén, újbóli üzembe helyezése is kimerül a termosztát bekapcsolásában és a kívánt hőmérséklet beállítsában.

MEGÚJULÓ ENERGIA

Mint minden BVF termék, a CALEO fűtőfilm termékcsalád is kombinálható megújuló energiforrásokkal. Az épületek fűtési energiaigénye számítható érték, így a fűtési rendszer fogyasztása is. Tudjon meg többet a fűtésköltségek teljes kiváltására alkalmas napelemes rendszereinkről.

A CALEO fűtőfilm két oldalán magas tisztaságú rézvezető található mely egy szabadalmaztatott trapéz-ezüst hálón keresztül csatlakozik a carbon-technológiás fűtőelemhez.

A két vezető között ellenállás jön létre mely a speciális carbon-fűtőelemet teljesítményétől függően annak optimális hőfokára melegíti fel. A fűtőfilm saját hőjét hőátadás-hővezetés útján adja át a burkolatnak.

A CALEO új generációs fűtőfilmek öt rétegből és alapvetően 4 fő alkotóelemből állnak. Ezen alkotóelemek megfelelő alapanyagból történő gyártása, hőkamrás kezelése és a rétegek magas minőségű laminálása elengedhetetlen feltétele az üzembiztos végtermék előállításának . Az alapanyagok minősége és a nano-technolgiás nyomtatás szintén szerepet játszik a maximális hatásfok elérésében.

  1. PET hőleadó felület
  2. Speciális PET-EVA elektromos szigetelő és lamináló réteg
  3. CARBON-EZÜST fűtőelem és magas tisztaságú rézvezető
  4. Speciális PET-EVA elektromos szigetelő és lamináló réteg
  5. PET hordozó réteg elektromos szigetelő és a mechanikus
    (karc és pontszerű terhelés) védelmet szolgáló felület

TELJESÍTMÉNY HATÁROK:
80W,130W,160W/M²

FŰTŐSZÁLAK SZIGETELÉSE:
DUPLA SZIGETELÉS

SZÉLESSÉG:
30CM, 50CM, 80CM

KÜLSŐ BURKOLATSZIGETELÉS:
PET

HOSSZÚSÁG:
TETSZŐLEGES, MAX 8A-IG

AJÁNLOTT VEZÉRLÉS:
BVF 601, BVF 601I, BVF SYME WIFI

VASTAGSÁG:
388 MICRON (0,38 MM)

TANÚSÍTVÁNYOK:
CE , TÜV, UL

80W / 50cm

CALEO PREMIUM
3,200 Ft+ÁFA / m

futofilm-small-prodPADLÓFŰTÉSHEZ

80W / 80cm

CALEO PREMIUM
5,120 Ft+ÁFA / m

futofilm-small-prodPADLÓFŰTÉSHEZ

130W / 50cm

CALEO PREMIUM
3,300 Ft+ÁFA / m

futofilm-small-prodPADLOFŰTÉSHEZ

130W / 80cm

CALEO PREMIUM
5,280 Ft+ÁFA / m

futofilm-small-prodPADLÓFŰTÉSHEZ

160W / 30cm

CALEO PREMIUM
2,200 Ft+ÁFA / m

futofilm-small-prodFAL ÉS MENNYEZETFŰTÉSHEZ

FONTOS INFORMÁCIÓ

A fűtőfilmes technológia házilag nem kivitelezhető, a CALEO termékek kiskereskedelmi forgalomban nem megvásárolhatók. A rendszerek beépítését árajánlat alapján, gyártó által minősített villanyszerelő mesterek végzik, minősített szerelési segédanyagok használatával és mérések elvégzése mellett.

A minősített szakemberek által kivitelezett rendszerek garancia ideje az európai piacon egyedülálló 5+5 év gyártói és hivatalos magyar garancia.

Csak biztos forrásból! Kérjen személyre szabott egyedi árajánlatot és kerülje el a hazai piacon elterjedt ismeretlen eredetű és „webshop”-ban értékesített „fűtőfóliákat”, „második és harmadik generációs infrafóliákat”.

Egy fűtésrendszer tervezése vagy akár egy kiegészítő fűtés teljesítményének meghatározása is szakember feladata.

Kérjen díjmentes árajánlatot online felületünkön vagy márkaboltunkaban személyesen.

A BVF Heating ragaszkodik a magas színvonalú és gyors ügyfélkezeléshez. Árajánlatainkat 24-48 órán belül kiadjuk amennyiben megfelelő mennyiségű, a tervezéshez szükséges információ áll rendelkezésre. Amennyiben kiegészítő információra lenne szükség úgy tervező kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken.

FŰTŐFILMES RENDSZEREINK

EFFICIENT

Már 7000 Ft+Áfa /m2-től

Önálló padlófűtési rendszerek kialakítása új építés esetén vagy aljzatképzéssel egybekötött felújításokhoz.

Az alacsony energiaigényű épületek elsőszámú fűtési megoldása.

A CALEO EFFICIENT hőtároló padlófűtési rendszer kiválóan alkalmas átlagos és alacsony energiaigényű épületék fűtésrendszerének kialakítására. A 4-6cm-es aljzatbetonban, “fűtőbetonban” elhelyezett fűtőfilmek egyenletesen fűtik át a szerkezetet mely a fűtési ciklus után még hosszú órákon át melegíti a helyiséget.

REG

Már 6700 Ft+Áfa /m2-től

Tökéletes felújítási rendszer. A fűtőelemek közvetlenül a burkolat alá, illetve annak ágyazórétegébe kerülnek beépítésre.

Extra vékony padlófűtési rendszerünk két innovatív fűtőelemből a BVF-Caleo 80-130 fűtőfilmből és a BVF H-Mat 100-150 fűtőszőnyegből áll.

A CALEO REG rendszer a hagyományos hőtároló padlófűtésekhez képest a rendszer minimálisan használja az aljzatbeton hőtároló képességét így a felfűtési idő nem órák, inkább percek kérdése. Hagyományos módon burkolható, speciális rétegek nélkül.

DIRECT

Már 4300 Ft+Áfa /m2-től

Fal és mennyezetfűtési rendszer. Ideális felületfűtési megoldás könnyűszerkezetes és vagy nagy belmagasságú épületek fűtésére.

Napjaink egyik leggyorsabban terjedő fűtési megoldása. Könnyűszerkezetes épületek esetében a gipszkarton álmennyezet az építés része így nem jelent plusz költséget annak kialakítása. A CALEO 160 termékcsalád egyedülálló 30cm-es méretével és optimalizált teljesítményével kiválóan alkalmazkodik a modern épületszerkezetekhez.

A mennyezet mindössze akár 20-40% elegendő a megfelelő fűtési teljesítmény bevitelére.