ARCHÍV TARTALOM

2020. szeptemberétől a Caleo fűtőfilmes rendszerek kivezetésre kerültek. A fűtőfilmes technológiát a legmodernebb és a legújabb szabványoknak megfelelő alumínium-fűtőszőnyeg váltja fel.

Tudjon meg többet az L-pro fűtőszőnyegekről
CALEO fűtőfilm padlófűtésre és mennyezetfűtésre

CALEO – AZ EREDETI FŰTŐFILM

Az egyetlen fűtőfilm CNT SMART technológiával.

 • Intelligens teljesítmény optimalizálás
 • Padló és mennyezetfűtéshez
 • 5+5 év gyártói és hivatalos magyar garancia
 • 80-130-160W/m2 teljesítmény

PADLÓ ÉS MENNYEZETFŰTÉS

A CALEO CNT fűtőfilmek különböző méretben és teljesítményben állnak rendelkezésre felületfűtési rendszerek kialakítására. Az alacsonyabb 80 és 130W-os típusok padlófűtések kialakítására alkalmasak. még a nagyteljesítményű CNT30 termékcsalád 160W/m2-es teljesítménye kizárólag fal és mennyezetfűtésként kerül beépítésre. A fűtőfilmes technológia, egyedülálló lehetőséget teremt a modern építőipar és épületgépészet számára.

CALEO fűtőfilm videó
CALEO padlófűtés kivitelezés 1
padlófűtés fűtőfólia
CALEO mennyezetfűtés kivitelezés videó

Padlófűtés utólag. Fűtőfilmek alkalmazásával gyorsan és alacsony beruházási költséggel alakíthatóak ki önálló felületfűtési rendszerek, vagy akár csak egy helyiség komfort fűtése. Az extra-vékony beépítési rétegrendek lehetővé teszik a felületfűtés kialakítását az aljzatbeton bontása nélkül.

AZ ÚJ FŰTŐFILM – CNT SMART TECHNOLÓGIA

A fűtőfóliás termék 2005-ös kifejlesztése után a BVF-CALEO cégcsoport 2008-ban más gyártókkal ellentétben nem a megbízhatatlan és rövid élettartamú “önszabályzó” vagy másnéven PTC technológiába fektette erőforrásait hanem egy merőben eltérő CNT (carbon-nanocső) rendszer kifejlesztésén dolgozott japán és dél-koreai mérnökök aktív részvételével. A gyakorlati tapasztalatok minket igazoltak.

A közel 7 éves fejlesztési folyamat eredménye egy olyan jelenleg másolhatatlan technológia amely nem csupán a hatásfok növelésben ért el jelentős eredményeket de az üzembiztonság és extrém terhelhetőség mércéjévé vált.

CALEO fűtőfilm
CALEO CNT

NINCS TÖBBÉ FŰTŐFÓLIA

Ismerje meg a BVF-CALEO legújabb felületfűtési technológiáját amely a 2005-től 4 típus generáción át fejlesztett “fűtőfóliát” váltja. A gyártás-technológiában alkalmazott CNT (carbon nano tube) alapú fűtőbetét extrém terhelhetősége valódi innováció.

A hagyományos elektromos padlófűtésekhez és fűtőfilmekhez képest az európai követelményekhez és szabványokhoz igazodó piacvezető CALEO 80-130 fűtőfilm termékcsalád kiemelten gazdaságos és biztonságos üzemeltetést biztosít.

CALEO fűtőfilm - extrém terhelhetőség

EXTRÉM TERHELHETŐSÉG MÁR 0,4MM-BEN

CALEO fűtőfilm

25CM-ENKÉNT SZABHATÓ KIALAKÍTÁS

CALEO fűtőfilm - szabadalmaztatott ezüst háló

SZABADALMAZTATOTT EZÜST HÁLÓ

A CALEO fűtőfilm két oldalán magas tisztaságú rézvezető található mely egy szabadalmaztatott trapéz-ezüst hálón keresztül csatlakozik a nano-technológiás fűtőelemhez. A két vezető között ellenállás jön létre mely a speciális carbon-fűtőelemet teljesítményétől függően annak optimális hőfokára melegíti fel. A fűtőfilm saját hőjét hőátadás-hővezetés útján adja át a burkolatnak.

A CALEO fűtőfilmek öt rétegből és alapvetően 4 fő alkotóelemből állnak. Ezen alkotóelemek megfelelő alapanyagból történő gyártása, hőkamrás kezelése és a rétegek magas minőségű laminálása elengedhetetlen feltétele az üzembiztos végtermék előállításának . Az alapanyagok minősége és a nano-technológiás nyomtatás szintén szerepet játszik a maximális hatásfok elérésében.

FŰTŐFILMES RENDSZEREINK

Fűtőfilm telepítése

PADLÓFŰTÉS KIVITELEZÉSE FŰTŐFILMMEL

Gyors és rugalmas munkavégzés. A fűtőfilmes rendszerek kivitelezése minden esetben gyártó által minősített szakember által történik, szigorú fektetési rajz alapján. Önálló fűtési rendszer kialakítása esetén a szükséges négyzetméterenkénti teljesítmény igény kiszámítása szintén szakember feladata a kivitelezést megelőzően.

 1. Száraz pormentes aljzat biztosítása
 2. Technológia hőszigetelő lapok elhelyezése
 3. Fűtőfilm tervrajz szerinti fektetése
 4. Gyári minőségű csatlakozások létrehozása, tesztelése
 5. Termosztát és padlószenzor bekötése
 6. Párazáró réteg rögzítése
 7. Mérési jegyzőkönyv készítése – burkolásra kész átadás
CALEO Assistance szolgáltatás

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

TELJESEN KIFŰTI A HELYISÉGEKET?

Természetesen igen. Amit a hagyományos vízkeringetésű padlófűtés ki tud fűteni azt a fűtőfilmmel szerelt elektomos padlófűtés is. A teljesítmények és a termosztát beállításokkal lehet azonban komfort vagy kiegészítő fűtésként is alkalmazni. Nagy felületű nyílászárók esetén indokolt lehet peremfűtés kialakítása, ilyenkor a hűlő szerkezet alatt nagyobb teljesítményű fűtőfilmet építünk be.

LEHET FŰTŐFILMET ÉPÍTENI KŐ BURKOLAT VAGY JÁRÓLAP ALÁ?

Nem. A csemperagasztó nem tud átkötni a műanyag (PET) felületen így burkolahatatlan felületet képezne. A fűtőfilmek szárazépítésű és vagy klikkes rendszerű burkolat fűtésére alkalmasak (Laminált padló, szalagparketta vagy mennyezeten gipszkarton felett). Járólap, szőnyeg és vinyl burkolatok fűtése a speciális erre a felhasználásra optimalizált elektromos fűtőszőnyeggel történik.

TEHETEK BÚTORT A PADLÓFŰTÉSRE?

Igen. A CNT smart technológia alkalmassá teszi a fűtőfilmeket a takarásban történő hosszútávú üzemeltetésre közvetlenül a burkolat alatt. A CALEO termékek alkalmazásával Öné a lakberendezés teljes szabadsága. Fix beépítésű bútorok (konyhapult, beépített gardrób szekrény) helyét már a tervezésnél ki lehet vonni a fektetendő felületből.

HÁZILAG IS KIVITELEZHETŐ? AZ INTERNETEN LEHET MÉTERRE IS VENNI.

A fűtőfilmes technológia házilag és általános villanyszerelő által nem kivitelezhető, a CALEO termékek kiskereskedelmi forgalomban nem megvásárolhatók. A rendszerek beépítését árajánlat alapján, gyártó által minősített villanyszerelő mesterek végzik, minősített szerelési segédanyagok használatával és mérések elvégzése mellett.

A minősített szakemberek által kivitelezett rendszerek garancia ideje az európai piacon egyedülálló 5+5 év gyártói és hivatalos magyar garancia.

Csak biztos forrásból! Kérjen személyre szabott egyedi árajánlatot és kerülje el a hazai piacon elterjedt ismeretlen eredetű és „webshop”-ban értékesített „fűtőfóliákat”, „második és harmadik generációs infrafóliákat”.

HÁNY ÉV A FŰTŐFILMEK VÁRHATÓ ÉLETTARTAMA?

A CALEO CNT fűtőfilmek élettartama mechanikai sérülés nélkül korlátlan. Teljesítmény csökkenés nélkül is minimálisan 50 fűtési szezon. amely egy átlagos épületgépészeti rendszer avulási idejének többszöröse. Ezen idő alatt nem igényel garanciális felülvizsgálatokat, karbantartást. Nem összetévesztendő az un. „intelligens” fűtőfóliákkal melynek élettartama mindössze 2-5 év teljesítménytől függően.

A PADLÓFŰTÉS LEHET INFRA?

Nem. A padlófűtés nem infrafűtés. A hagyományos vizes padlófűtések és a fűtőfilmes padlófűtési rendszerek is a sugárzó felületfűtések csoportjába tartoznak. A padlófűtések maximális hőmérséklete mindösse 29-31°C. Az infrasugárzás fűtésre alkalmas tartománya speciális hőleadó felületen és 80°C felett alakul ki, beltéri fűtésre alkalmas egyetlen kategóriája az infrapanel, kültéren pedig az infra-halogén és infra-sötétsugárzók. Ezen termékek felületi hőmérséklete 94-260°C.

Ha az infrasugárzás áthatolna a burkolaton miért állna meg a fűtendő térben és nem megy át a mennyezeten is? Kerülje el az „infra fűtőfóliákat” és egyéb vevőcsapdákat!

HÁNY FOKOS LESZ A PADLÓ ÉS MILYEN GYORSAN FŰT FEL?

A vonatkozó szabványok nem tesznek különbséget elektromos és vízkeringetésű padlófűtések között. Ezen világszerte elfogadott egészségügyi határértékek értelmében a padló 29-31°C. A felfűtési idő gyors 15-45perc azonban ez függ az induló és a helyiség aktuális hőmérsékletétől is.

MENNYIT FOGYASZT EGY HÓNAPBAN A PADLÓFŰTÉS?

A fűtésnek nincs fogyasztása. A fűtendő épületnek van energiaigénye amely éves szinten meghatározható érték, ugyanazon számítással amivel az energetikai tanúsítványok készülnek. A várható fűtési költség a falak, födémek és nyílászáról hőszigetelési értékei alapján határozható meg akár 5% pontossággal. A havi fűtési költség így 100m2-re vetítve 5-45 ezer Ft között mozoghat az épület eneregtikai jellemzői és a havi középhőmérsékletektől függően. Bővebb információért vegye fel a kapcsolatot szakembereinkkel.

MIKOR JOBB A MENNYEZETFŰTÉS MINT A PADLÓ?

A padlófűtésnél hőtechnikailag jobb és komfortosabb fűtési megoldás jelenleg nincsen. Mennyezetfűtés azokban az épületekben javasolt ahol nagyon kis beépítendő teljesítményre van szükség (AA+, közel passzív vagy minősített passzív ház), illetve könnyűszerkezet épületekben ahol a gipszkarton álmennyezet az építés része.

Szintén indokolhatja a mennyezetfűtés kialakítását a túlbútorozottság, amikor nem marad szabad hőleadó felület a padlón, azt ágyak, szekrények fedik legalább 60%-ban, vagy padlófűtéssel összeegyeztethetetlen burkolatot választ pl.: bambusz, hajópadló

Kombinált rendszerek: Minden szoba egy önálló fűtési kör, egy épületen belül lehet padló és mennyezetfűtés is az Ön igényei alapján