ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS

Önálló fűtési rendszer vagy komfort padlófűtés

Az elmúlt évek leggyorsabban terjedő fűtési megoldásai az innovatív elektromos padlófűtési rendszerek. Az egyre inkább eltűnni látszó tévhit „az elektromos fűtés drága” az utóbbi években a gyakorlati példák hatására eltűnni látszik a modern épületgépészetből. Fontos jellemzője az alacsony beruházási költség, egyszerű kialakítás és méretezés, karbantartásmentes működés és magas szintű helyiségenkénti hőfok vezérlés.

Egy ház vagy egy lakás nem csupán egy épület, melynek fűtésigénye van, sokkal inkább egy otthon, ahol Ön és családja együtt lehet, egy hely melyet saját ízlése szerint formál és tesz élhetővé. Ebben a megközelítésben fontossá válik a biztonság, a komfort, a csend és a tisztaság. A BVF-CALEO cégcsoport innovatív padlófűtés termékei mindezt a legmagasabb szinten nyújtják Önnek. Emellett az elektromos padlófűtés gazdaságosan üzemeltethető, akár a beépítéskor, akár a későbbiekben megújuló energiaforrással kombinálható.

KELLEMES HŐÉRZET

A padlófűtés alacsony hőmérsékletű sugárzó fűtés melynek előnye, hogy a magas hőmérsékletű (konvekciós=radiátoros) fűtésekkel szemben azonos levegő hőmérséklet mellett magasabb hőérzetet alakít ki. A kiépítendő gépészeti rendszertől függetlenül is elengedhetetlen része egy modern fürdőszobának vagy hidegburkolatos nappalinak.

EGÉSZSÉGES

A padlófűtések hőleadása egyenletes, nem alakulnak ki hideg sarkok a helyiségeken belül, a sugárzó hő melegíti, szárítja a falakat melyek hőt tárolnak és sugároznak ki magukból kizárva a páralecsapódás és penészedés lehetőségét. A helyiségekben a levegő hőmérséklete a padlótól felfelé csökken így a radiátorral fűtött helyiségekkel ellentétben nem a mennyezet a helyiség legmelegebb pontja. Nem alakul ki légmozgás így nincs szálló sem lebegő por.

LÁTHATATLAN

A padlófűtés láthatatlan, nem befolyásolja berendezési tárgyak, bútorok elhelyezését. Nem tartalmaz mozgó, kopó alkatrészt. Az egyetlen látható eleme a szobatermosztát melyet minden modell frissítéskor az aktuális trendeknek, szabványoknak feleltetünk meg.

Az elektromos padlófűtések vezérlése minden esetben duplaszenzoros termosztáttal történik. A termosztát egyidejűleg méri és optimális hőmérsékleten tartja a padló hőmérsékletét (padlószenzor) , még a beépített szenzor (levegő) a kívánt szobahőmérsékletet szabályozza. Padlófűtési rendszereink és termékeink vezérlésére minden BVF típusú termosztát alkalmas, az egyszerű programozható kiviteltől az internetes távoli elérést is biztosító eszközökig. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő modellt vagy kérje szakembereink segítségét.

TERMÉKEK

BVF-CALEO FŰTŐFILM

Extra vékony technológia elsősorban laminált padló, szalagparketta burkolatok fűtésére. Alkalmazásával bárhol könnyedén alakítható ki önálló vagy kiegészítő padlófűtés szárazépítési technológiával. A komplett padlófűtési rendszer már 6mm-ben szerelhető. Hőtároló padlófűtés rendszer elemeként az aljzatbeton alatt kerül beépítésre. Padlófűtéshez kizárólag 80-130W maximális teljesítménnyel.

BVF H-MAT FŰTŐSZŐNYEG

Gyors és egyszerű megoldás hidegburkolatú helyiségek padlófűtésére vagy ezen felületek temperálására a beépített teljesítménytől függően. Alkalmas közvetlen a csemperagasztóba történő beágyazásra, nem okoz padlószint emelkedést. Aljzatkiegyenlítő rétegbe ágyazva alkalmazható padlószőnyeg, műgyanta, pvc és egyéb ragasztott burkolatok fűtésre is.

BVF WFD FŰTŐKÁBEL

Költséghatékony megoldás hőtároló padlófűtések kialakítására az aljzatbeton rétegbe ágyazva. Kivitelezése a megfelelő fektetési távolságok és hőszigetelési szabványok betartásával gyors és egyszerű. Rögzítése betonacél hálón vagy gyári rögzítő sínnel történik. A fűtőkábellel kialakított hőtároló padlófűtési rendszerek leginkább önálló fűtésként javasoltak.

KIEMELT RENDSZEREINK

EFFICIENT

Már 7000 Ft+Áfa /m2-től

Önálló padlófűtési rendszerek kialakítása új építés esetén vagy aljzatképzéssel egybekötött felújításokhoz.

Az alacsony energiaigényű épületek elsőszámú fűtési megoldása.

A CALEO EFFICIENT hőtároló padlófűtési rendszer kiválóan alkalmas átlagos és alacsony energiaigényű épületék fűtésrendszerének kialakítására. A 4-6cm-es aljzatbetonban, “fűtőbetonban” elhelyezett fűtőfilmek egyenletesen fűtik át a szerkezetet mely a fűtési ciklus után még hosszú órákon át melegíti a helyiséget.

REG

Már 6700 Ft+Áfa /m2-től

Tökéletes felújítási rendszer. A fűtőelemek közvetlenül a burkolat alá, illetve annak ágyazórétegébe kerülnek beépítésre.

Extra vékony padlófűtési rendszerünk két innovatív fűtőelemből a BVF-Caleo 80-130 fűtőfilmből és a BVF H-Mat 100-150 fűtőszőnyegből áll.

A CALEO REG rendszer a hagyományos hőtároló padlófűtésekhez képest a rendszer minimálisan használja az aljzatbeton hőtároló képességét így a felfűtési idő nem órák, inkább percek kérdése. Hagyományos módon burkolható, speciális rétegek nélkül.

DIRECT

Már 4300 Ft+Áfa /m2-től

Fal és mennyezetfűtési rendszer. Ideális felületfűtési megoldás könnyűszerkezetes és vagy nagy belmagasságú épületek fűtésére.

Napjaink egyik leggyorsabban terjedő fűtési megoldása. Könnyűszerkezetes épületek esetében a gipszkarton álmennyezet az építés része így nem jelent plusz költséget annak kialakítása. A CALEO 160 termékcsalád egyedülálló 30cm-es méretével és optimalizált teljesítményével kiválóan alkalmazkodik a modern épületszerkezetekhez.

A mennyezet mindössze akár 20-40% elegendő a megfelelő fűtési teljesítmény bevitelére.