ELEKTROMOS MENNYEZETFŰTÉS

Könnyűszerkezetes és nagy belmagasságú épületekhez fejlesztve

A fűtőelemek közvetlenül a gipszkarton felett kerülnek rögzítésre. A fűtött gipszkarton akár 40-45°C-ra melegszik fel, ezáltal kisebb felületen akár nagyobb hőmennyiséget is be lehet vinni, mint akár egy jól méretezett padlófűtés esetén.

A gipszkarton vastagságától függetlenül kiváló hővezető, a CALEO DIRECT mennyezetfűtés minden eddigi technológiánál gyorsabb felfűtést, ezáltal pontosabb vezérelhetőséget biztosít.

A mennyezet mindössze 20-40% elegendő a megfelelő fűtési teljesítmény bevitelére, így marad hely a világítótestek vagy egyedi szerkezet kiépítésére.

Ideális megoldás és alacsony beruházási költség mellett alakítható ki olyan épületekben/helyiségekben ahol a gipszkarton álmennyezet az építés része vagy belsőépítészetileg indokolt:

  • Könnyűszerkezetes családi házak
  • Tetőterek, tetőtér beépítések
  • Nagy belmagasságú lakások
  • Exkluzív apartmanok, szállodai szobák

EGYENLETES HŐMÉRSÉKLET

A meleg levegő nem száll felfelé! Ahhoz ugyanis jelentős hőmérséklet különbség szükséges. A CALEO DIRECT mennyezetfűtési rendszerek hőleadása kizárólag sugárzó hő formájában történik így az alsó és felső légrétegek között mindössze 2-3°C lehet a hőmérséklet különbség. Ugyanez az érték hagyományos vagy radiátoros fűtések esetén akár 15-18°C is lehet.

LAKBERENDEZÉS SZABADSÁGA

A padlófűtés csekély hátránya, hogy mivel a felületen járunk, a maximum megengedett felületi hőmérséklet korlátozott (29-31 fok C°), ezzel pedig behatárolt a leadható hő teljesítmény. Éppen ezért tervezéskor sok esetben a szakemberek kénytelenek beleszólni a belső tér kialakításába, ami korlátozza az építtető szabadságfokát, vágyát, elképzeléseit. (pl: a bútorok, ha lehet, lábakon álljanak, de a szőnyeg használata sem ajánlott). Mennyezetfűtés alkalmazásával Öné lehet a lakberendezés teljes szabadsága!

SZÁRAZÉPÍTÉS

Könnyűszerkezetes épületek esetében a gipszkarton álmennyezet az építés része így nem jelent plusz költséget annak kialakítása. A CALEO CA 160 termékcsalád egyedülálló 30cm-es méretével és optimalizált teljesítményével kiválóan alkalmazkodik a modern épületszerkezetekhez.

Az elektromos fal és mennyezetfűtések vezérlése minden esetben duplaszenzoros termosztáttal történik. A termosztát egyidejűleg méri és optimális hőmérsékleten tartja a mennyezeti gipszkarton hőmérsékletét (külső szenzor) , még a beépített szenzor (levegő) a kívánt szobahőmérsékletet szabályozza. Mennyezetfűtési rendszerünk vezérlésére minden BVF típusú termosztát alkalmas, az egyszerű programozható kiviteltől az internetes távoli elérést is biztosító eszközökig. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő modellt vagy kérje szakembereink segítségét.

TERMÉKEK

BVF-CALEO FŰTŐFILM

A CALEO PREMUM termékcsalád 160W/m2 teljesítményű fűtőeleme fal és mennyezetfűtési rendszerekhez lett kifejlesztve, mely optimalizált hőmérsékleten tartja a hőleadást végző felmelegített mennyezeti burkolatot . A 30cm-es szélesség biztosítja a szabvány 40cm tengelytávolsággal történő gipszkartonozás lehetőségét, így a fűtőelem beépítése nem igényel speciális eljárást az építés során.